Now Reading:
Matija Posavec potpisao deklaraciju o političkoj suradnji sa savezom „Naša Hrvatska” te IDS-om i PGS-om
Full Article 2 minutes read

Matija Posavec potpisao deklaraciju o političkoj suradnji sa savezom „Naša Hrvatska” te IDS-om i PGS-om

Nezavisna platforma Sjever međimurskog župana Matije Posavca potpisala je u srijedu u Zagrebu deklaraciju o političkoj suradnji sa savezom „Naša Hrvatska”, kojeg čine Socijaldemokrati, Hrvatski laburisti – stranka rada i Demokrati te strankama IDS-om, PGS-om, prenosi Hina.

Posavec je poručio da ovaj savez ne znači jednoumlje, niti koaliciju već usmjerenje da se Hrvatska gospodarski razvija po uzoru na najrazvijenije regije – a to je hrvatski sjever.

– I ako svatko u svom području, i u Istri, i na sjeveru Hrvatske, i u Slavoniji, i u Dalmaciji ostvari svoj izborni rezultat koji danas predviđaju sve ankete, onda neće više biti pitanje nama – koga ćete vi podržati nakon izbora, nego će biti pitanje potpuno obratno. Gdje ćemo mi reći koga želimo da nas podrži upravo u toj jednoj temeljnoj ideji stvaranja moderne, pristojne i građanske države – istaknuo je Posavec.

Komentirajući suradnju saveza „Naša Hrvatska” s IDS-om, PGS-om i platformom Sjever, predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović rekao je da taj savez nudi pristojnost, odgovornost i ozbiljnost.

Cijela je Hrvatska ogroman potencijal. Na ove izbore izlazimo s velikim optimizmom, s uvjerenjem da jedna pristojna, odgovorna i ozbiljna politika može biti ono što će građani ove zemlje prepoznati kao rješenje za izazove pred kojima se nalazimo – rekao je Vidović.

Čelnici stranaka u Novinarskom domu potpisali su i deklaraciju saveza „Naša Hrvatska”, u kojoj je navedeno da Hrvatska živi ispod razine svojih mogućnosti i zaostaje, što je posljedica načina na koji se upravlja zemljom.

U deklaraciji stoji i da se Hrvatskom ne upravlja u korist građana, nego u korist vladajućih stranačkih dužnosnika i klijenata, a da postojeća vlast nije u stanju riješiti najteže hrvatske probleme.

Vizija „Naše Hrvatske” je naša zemlja. Ekološki osviještena, energetski samodostatna, prostorno uređena, ravnomjerno razvijena, kulturno očuvana Hrvatska – istaknuto je u deklaraciji u kojoj je, kao cilj tog političkog saveza, navedeno postizanje tih i ostalih rezultata koji će od Hrvatske učiniti zemljom visoke kvalitete života za svoje građane.

sjever.hr/hina.hr
27.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.