Now Reading:
Skup SDP-a koji je u subotu doživio fijasko poslao je jasnu poruku – Glas za SDP je glas za Čačića!!!
Full Article 3 minutes read

Skup SDP-a koji je u subotu doživio fijasko poslao je jasnu poruku – Glas za SDP je glas za Čačića!!!

„Gradonačelnik Bosilj po običaju glumi žrtvu”

Kada ti ponestane programa i ideja, nemaš nikakvih rezultata, za ništa se nisi izborio, za ništa zaslužan kao hrvatska oporba, jedino ti preostaje glumatanje i demagogija. Nasuprot tome HDZ ustraje na rezultatima koji su nikad bolji i veći te dosljednom provođenju izbornog programa, jer ono što obećaš dužan si i izvršiti. Osnovna je to poruka s konferencije za novinare Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije na kojoj je jasno prikazana razlika između HDZ-a i koalicijskih partnera, koji iza sebe imaju rezultate, te oporbe koja se može “pohvaliti” samo pokušajima prosvjeda koji svuda doživljavaju pravi fijasko.

-Nakon veličanstvene 34. obljetnice osnutka varaždinskog HDZ-a, na kojoj su se okupili brojni članovi, ali i simpatizeri, u prva tri reda bilo nas je više nego u subotu SDP-ovih prosvjednika iz sve tri županije treće izborne jedinice – naglasio je predsjednik Kluba koalicije HDZ-HSLS-HSU u Skupštini Varaždinske županije i načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški istčući kako iza njih stoje rezultati.

Rast plaća i mirovina, velike investicije

-U mandatu Vlade premijera Plenkovića udvostručena je minimalna plaća i to sa 414 eura na 840 eura, povećana prosječna plaća za 65 posto, sa 749 na 1.239 eura. Potom, porezno rasteretili za 1,5 milijardi eura građane i gospodarstvo dok je broj zaposlenih povećan sa 1.413.637 na 1.653.880 – kazao je Kaniški nakon čega se dotaknuo investicija. Samo u dva premijerova posjeta ugovoreno je investicija za preko 200 milijuna eura. U studenom prošle godine 100 milijuna eura te u veljači ove novih 80 milijuna eura. Kada tome dodamo ulaganja u “Minervu” u Varaždinskim Toplicama za što je ugovor potpisan prije nekoliko dana, te 10 milijuna eura za dogradnju škola vide se rezultati rada Vlade premijera Plenkovića – naglasio je Kaniški.

Sigurnost

-Ova Vlada je snažno i odlučno odgovorila na sve krize. I dalje osigurava subvencije troška plina i električne energije za kućanstva. Sve to iznosilo je 7,7 milijardi eura za zaštitu građana i gospodarstva u krizama. Osigurali smo niže cijene struje, plina i goriva za građane a osigurali smo i subvencionirane stambene kredite za 35 tisuća mladih obitelji – zaključio je Kaniški dodajući kako HDZ i partneri imaju rezultate a SDP i njihovi sateliti borbu za mjesta na listi gdje u ovom trenutku sateliti vode.

Glas za varaždinski SDP je glas za Čačića!!!

-Za razliku od te odgovorne politike za i u korist svih hrvatskih građana, oporba koja je zazivala izbore dan danas ne zna tko im je kandidat za premijera, a kamoli koji im je program. U Varaždinu svjedočimo dogovorenom igrokazu gradonačelnika Bosilja koji se po tko zna koji put prikazuje žrtvom. Navodno je protiv Čačića na listi, jer on s njim ne može i ne želi biti, ali “ipak bude”. Ako si protiv Čačića, budi dosljedan i reci jasno ne, “u toj i takvoj priči me nema”. Ali naravno, svima je jasno da će ga biti pa makar i na 14. mjestu. Jedino što je u svemu tome točno je da je – glas za SDP, glas za Čačića.

Uz Gorana Kaniškog na konferenciji su bili zamjenica župana Silvija Zagorec, prva osoba Zajednice žena Katarina Zrinska Varaždinske županije Spomenka Kiđemet Piskač, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Ivanca i predsjednik ivanečkog Gradskog vijeća Zdenko Đuras, vijećnik Županijske skupštine Robert Puja te član Predsjedništva županijskog HDZ-a Dražen Filipović.

sjever.hr 25.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.