Now Reading:
U HNS-u odlučili: Štromar i Šplajt na zajedničkoj listi s HDZ-om za Hrvatski sabor
Full Article 3 minutes read

U HNS-u odlučili: Štromar i Šplajt na zajedničkoj listi s HDZ-om za Hrvatski sabor

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati na parlamentarne izbore izlazi s HDZ-om u točkastoj koaliciji, odlučili je to na sjednici Središnjeg odbora te stanke koja je održana u subotu.

– Nakon razmotrenih nekoliko opcija izlaska, Središnji odbor donio je odluku o koalicijskom izlasku HNS-a na parlamentarne izbore sa Hrvatskom demokratskom zajednicom, u takozvanoj točkastoj koaliciji – poručeno je nakon sjednice Središnjeg odbora.

Također, rečeno je da će se koalicija predstaviti u III., IV. i VIII. izbornoj jedinici. U III. izbornoj jedinici za saborske mandate trebali bi se boriti Predrag Štromar, saborski zastupnik HNS-a i Robert Šplajt, načelnik općine Kumrovec. U IV. izbornoj jedinici HNS predlaže Marina Babića, gradskog vijećnika Grada Osijeka, a u VIII. izbornoj jedinici se predlaže Ivan Herak, bivši ministar turizma u Vladi RH.

– Na osnovu dosadašnje vrlo korektne i uspješne suradnje te obzirom na provedbu projekata i programa koje smo predložili, HNS je donio odluku da u ovom izbornom ciklusu ide u koaliciju s HDZ-om. Hrvatska narodna stranka se brine i trudit će se i dalje za bolji život mladih obitelji, umirovljenika, radnika i bolji suživot svih – rekao je Mirko Korotaj, v.d. predsjednika HNS-a te dodao da su zahvaljujući njihovoj suradnji, jedinice lokalne samouprave dobile jače proračune i sredstva za vrtiće te nisu morali povećati cijenu za roditelje, a Vlada je donijela i niz mjera za povećanje osobnih dohodaka i mirovina.

Saborski zastupnik HNS-a Predrag Štromar osvrnuo se na stranačka očekivanja na predstojećim parlamentarnim izborima.

– Siguran sam da će HNS nakon ovih izbora i dalje ostati parlamentarna stranka, kao što je bio i od prvih višestranačkih izbora. Očekujemo jedan ili dva mandata, koje bi trebali osvojiti u III. i IV. izbornoj jedinici – rekao je Štromar, prokomentiravši stranačku suradnju sa SDP-ovom i HDZ-ovom vladom.

Imamo puno načelnika i gradonačelnika. U SDP-ovoj Vladi im se smanjio proračun za 30 do 50 posto, a kad smo ušli u Vladu s HDZ-om odmah im je proračun porastao između 30 i 80 posto. To za građane znači puno bolji uvjeti života, ali znači i rast naših gradova i općina u zadnjih sedam godina. Ova koalicija će nam omogućiti da nastavimo s radom na ostvarenju naših programa i projekata, kako lokalnih tako i nacionalnih i da dalje unapređujemo našu državu – rekao je Štromar.

sjever.hr
24.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.