Now Reading:
NASTAVLJENA LIJEPA TRADICIJA Uskrsni sajam „Došel bu Vuzem” u Stubičkim Toplicama ni ove godine nije razočarao!
Full Article 2 minutes read

NASTAVLJENA LIJEPA TRADICIJA Uskrsni sajam „Došel bu Vuzem” u Stubičkim Toplicama ni ove godine nije razočarao!

Kao i ranijih godina, i ove je subote bilo živo i veselo u središtu Općine Stubičke Toplice. Brojni posjetitelji stigli su na tradicionalni uskrsni sajam „Došel bu Vuzem” i uživali u bogatoj ponudi proizvoda i blagdanskih ukrasa koje su pripremili vrijedni članovi udruga, OPG-ovi te osnovnoškolci, vrtićarci i mali zadrugari.

Ni ovoga puta nije nedostajalo posjetitelja, a priliku za druženje s mještanima u opuštenoj, ugodnoj atmosferi nije propustio ni načelnik Općine Stubičke Toplice, Josip Beljak.

-To je tradicija koja traje od 2015. godine i tjedan uoči Uskrsa svi se okupimo u našim Stubakima, na Trgu Vladimira Bosnera, kako bi uživali u bogatoj ponudi eko – etno – eno proizvoda, ali i radova s uskršnjim motivima koje su izradili naši najmlađi, OPG-ovci, udruge. Radovi su doista prekrasni i vjerujem da će većinu njih naši posjetitelji kupiti, kako bi im krasili domove u ovo vrijeme pred najveći i najradosniji kršćanski blagdan – rekao je načelnik.

Na uskrsnom sajmu mještani su mogli vidjeti prikaz očuvane tradicijske baštine i tradicijskih suvenira Udruge „Hrvatska žena” Stubičke Toplice te kreativno uskrsno stvaralaštvo Učeničke zadruge „Bobi” Osnovne škole Vladimir Bosnar, dječjeg vrtića „Zvirek”, Društva Naša djeca Stubičke Toplice i učeničke zadruge Sova, a pažnju su izazvale i umjetničke pisanice Marije Čukelj.

Neizostavno, za posjetitelje manifestacije osigurane su i brojne delicije.

-U ponudi su ukusni tradicijski kolači koje su pripremile članice Udruge Hrvatska žena i Udruge umirovljenika, a tu su i ostali specijaliteti za koje su se pobrinuli naši OPG-ovci. Lijepa prilika da se svi zajedno družimo uz vesele zvukove naših Vikendaša, a želja nam je da u Velikom tjednu svi budemo više sa svojim obiteljima i da Uskrs dočekamo u miru i blagostanju – poručio je Beljak.

S proslavom Uskrsa u mnogim našim krajevima počinje turistička sezona, no u Stubičkim Toplicama nije tako.

-Kod nas turistička sezona traje gotovo cijelu godinu. Čak se događa i situacija da u zimskim mjesecima imamo i veći broj noćenja nego ljeti, što ni ne čudi, budući da imamo doista mnogo toga za ponuditi, toga nam je turizam kontinuirano dobar cijele godine i nismo bez razloga među predvodnicima kontinentalnog turizma – zaključio je načelnik Beljak.

a.kučić/sjever.hr
23.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.