Now Reading:
Ništa od koalicije SDP-a i Možemo! Na izbore u dva bloka
Full Article 2 minutes read

Ništa od koalicije SDP-a i Možemo! Na izbore u dva bloka

Pregovori između SDP-a i Možemo! o točkastoj koaliciji za četiri izborne jedinice su propali, potvrdila je Sandra Benčić na izvanrednoj konferenciji.

– Nakon što smo dobili istraživanje, iznijeli smo ponudu u pregovorima. Ponuda je bila temeljem činjenice da u sve četiri izborne jedinice imamo mandat, u jednoj možda malo manje vjerojatan. U dvije od te četiri izborne jedinice nosimo više od jednog mandata. Naš minimalni zahtjev je bio ono što u pregovore donosimo – 4 mandata u 4 izborne jedinice. Do tog dogovora nije došlo, no pregovori su bili korektni. Zaključak da je bolje da izađemo u dva bloka prihvaćen i od strane SDP-a i to neće utjecati na našu suradnju u smislu postizborne suradnje – poručila je Benčić, a prenose 24sata.

Na pitanje koji je bio njihov prijedlog, rekla je da su predložili dva mandata, a potvrdila je da su bili „konkretni pregovori, bez smicalica i skrivenog”.

– U dvije te jedinice donosimo puno više od tog jednog mandata, odnosno da se radi o postotcima koji doprinose tome da zajedno steknemo ekstra prednost. Zajednički smo zaključili da je dobro da idemo u dva bloka. Mislim da je u ovoj kratkoj kampanji važno pokriti cijeli spektar od centra na lijevo. I SDP to uviđa – pojasnila je.

Istaknula je da glasovi neće otići u vjetar jer će, kako kaže, “napraviti kampanju u tim jedinicama za najveći broj mandata”.

– Mi se sigurno svi borimo za glasove. Nemamo namjeru u ovoj kampanji ići protiv bilo koga osim protiv HDZ-a i nemamo namjeru ići za bilo koga osim za promjenu koju donosimo, drugačiju Hrvatsku kakvu želimo vidjeti – rekla je Benčić.

sjever.hr/24sata.hr 22.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.