Now Reading:
Preko 100 tisuća čitatelja u Indexovoj anketi odgovorilo za koga će glasati na izborima – evo tko vodi
Full Article 2 minutes read

Preko 100 tisuća čitatelja u Indexovoj anketi odgovorilo za koga će glasati na izborima – evo tko vodi

Portal Index svoje je čitatelje pitao za koga će glasati na izborima, a anketa je do subote ujutro do 9 sati prikupila više do 100 tisuća odgovora.

Najviše glasova, preko 52 tisuće, odnosno 54 posto, dobila je SDP-ova koalicija ljevice i centra, čiji je premijerski kandidati po novome aktualni predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović.

Drugi je HDZ sa partnerima koji ima oko 16 tisuća glasova, odnosno 16 posto, dok je na trećem mjestu Možemo sa preko 10 tisuća glasova, odnosno 11 posto.

Oko 4200 glasova odnosno pet posto dobili su Most i Hrvatski suverenisti, dok je pet mjesto zauzeo Domovinski pokret sa 2100 glasova, odnosno 2 posto.

Oko 6 posto čitatelja još uvijek ne zna za koga će glasati, dok njih 4 posto se izjasnilo da uopće neće glasati.

Što se pak tiče pitanje hoće li za premijera Milanovića ili Plenkovića, prema rezultatima ankete njih 68 posto želi Milanovića, 20 posto Plenkovića a 12 posto nijednog od njih.

U anketi su ujedno pitali i je li predsjednik Milanović treba odmah dati ostavku na mjestu predsjednika čim je objavio kandidaturu na parlamentarnim izborima, a rezultati su podijeljeni. Njih 51 posto smatra da je odmah trebao dati ostavku, dok 49 posto njih smatra da nije.

sjever.hr/Index.hr

16.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.