Now Reading:
Općini Radoboj odobren projekt „Zaželi za Radoboj“ – stiže bespovratnih 459 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Općini Radoboj odobren projekt „Zaželi za Radoboj“ – stiže bespovratnih 459 tisuća eura

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike 7. ožujka ove godine donijelo je petu Odluku o financiranju za 140 projekata ukupne vrijednosti bespovratnih sredstava u iznosu 126.138.000,00 eura, u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda plus.

Među odabranim projektima je i projekt „Zaželi za Radoboj“ Općine Radoboj. Projektu „Zaželi za Radoboj“ Općine Radoboj Ministarstvo je odobrilo maksimalan iznos prihvatljivih troškova, odnosno 459.000,00 eura bespovratnih sredstava.

Nakon potpisivanja Ugovora zaposliti će se devet osoba koje će brinuti o ukupno 54 pripadnika ciljanih skupina s područja Općine Radoboj na period od 36 mjeseci. Putem realizacije ovog projekta pružati će se osobama starijima od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu u svrhu ostvarenja povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacija ranjivih skupina – starijih osoba i osoba s invaliditetom. Projektnim aktivnostima će se ublažiti posljedice rizika od siromaštva i socijalne isključenosti, prevencija prerane institucionalizacije skupine i osigurati će se ravnopravno sudjelovanje u životu zajednice čime se ujedno pridonosi suzbijanju diskriminacije starijih osoba i osoba s invaliditetom.

Na području Općine Radoboj putem odobrenog projekta „Zaželi za Radoboj“ provodit će se trogodišnji program Zaželi namijenjen ranjivim skupinama kao sastavna mjera dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije u Radoboju.

sjever.hr
11.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.