Now Reading:
Odjel pedijatrije Županijske bolnice Čakovec popunjen je gotovo do posljednjeg mjesta
Full Article 2 minutes read

Odjel pedijatrije Županijske bolnice Čakovec popunjen je gotovo do posljednjeg mjesta

Iz Županijske bolnice Čakovec stigla je obavijest da je Odjel pedijatrije popunjen gotovo do posljednjeg mjesta.

Zbog toga se može dogoditi da nije moguće osigurati apartman za roditelja i dijete, nego samo krevetić za dijete jer je briga za njegovo zdravlje najvažnija.

– Poštovani, trenutno je Odjel pedijatrije popunjen gotovo do posljednjeg mjesta. Radi se o djeci sa respiratornim i gastrointestinalnim infekcijama. Pri traženju 24-satnog boravka roditelja uz dijete može se dogoditi da nismo u mogućnosti osigurati apartman za roditelja i dijete nego samo krevetić za dijete jer je trenutno najvažnija briga za zdravlje djeteta – navode iz bolnice.

Dodaju da je trenutno stanje da je u 19 soba hospitalizirano 23 djece te 23 roditelja kao pratnja.

– Isto se moli, da zbog povećanog pritiska u hitnoj pedijatrijskoj ambulanti u pratnju s djetetom dolazi samo jedan roditelj (ponekad se dogodi da u pratnji budu 3-4 osobe, što predstavlja povećan rizik infekcije za sve), da se nosi maska za lice, da se drži razmak u čekaonici i da se dezinficiraju ruke, sve s ciljem što manje mogućnosti prijenosa infekcije na najmanju dječicu. Nadamo se što bržem smirivanju stanja i smanjenju broja oboljele djece – poručili su iz Županijske bolnice Čakovec.

foto: arhiva
sjever.hr
06.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.