Now Reading:
Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije obilježio 30 godina rada
Full Article 3 minutes read

Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije obilježio 30 godina rada

Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u četvrtak je obilježio 30 godina rada, a tim povodom u prostorijama Zavoda održana je prigodna svečanost koja je okupila brojne uzvanike, dužnosnike, sadašnje i bivše djelatnike, ravnatelje i predstavnike županijskih ustanova i agencija te prijatelje i partnere ove važne županijske zdravstvene ustanove.

Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnice Melita Ivančić, Ana Mušlek i Maja Blažek.

Prisutnima se uvodno obratila ravnateljica Draženka Vadla koja je na čelu ustanove već 18 godina.

– Zavod je uspješno odgovorio na sve javno-zdravstvene izazove koji su bili pred nama u ovih 30 godina. U tom smo periodu zaključili veliki investicijski ciklus preseljenjem i adaptacijom ove zgrade i prostora u kojima smo već 13 godina. Svih ovih godina razvijali smo sve naše djelatnosti na dobrobit svih građana naše županije. Prošla godina bila je prva godina nakon pandemije koronavirusa i tada smo počeli s provođenjem novih programa kojima nastojimo još više osvijestiti potrebu prevencija, edukacija i svih ostalih aktivnosti vezanih za zdravstvenu dobrobit stanovništva. Hvala svim suradnicima, partnerima, a posebno našem osnivaču – Županiji koja nas prati u svim potrebama – poručila je ravnateljica Vadla.

Čestitku je uputila zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

– Hvala vam za sve aktivnosti koje provodite uz preventivne programe i svjesnosti potrebe preventivnih pregleda vezane uz različite bolesti. Čestitam vam rođendan i želim vam još puno aktivnosti i suradnji u budućnosti – kazala je Ostriž.

Za kraj, prisutnima se obratio župan Koren koji je naglasio kako je Zavod uređenjem zgrade stare Interne doživio ekspanziju u prostornom, kadrovskom i organizacijskom obliku te dodao kako ustanova zahvaljujući što djeluje i na tržištu može generirati sredstva koja ulaže u svoje razvojne projekte.

– Vi ste uistinu sjajna zvijezda na našem županijskom zdravstvenom nebu na koju smo jako ponosni. Izuzetno dobro funkcionirate i ovo je prilika da zahvalimo svim prijašnjim i sadašnjim djelatnicima koji su doprinijeli što je Zavod danas na ovoj visokoj kvalitativnoj razini. Hvala i ravnateljici koja je svih ovih godina pokazala kako liderski vodi sustav za što smo je uostalom i nagradili županijskim priznanjem te smo razvili jedan odnos koji je prožet poštovanjem. Kada se malo osvrnemo, nevjerojatno je koliko je u zadnjem desetljeću uloženo u zdravstveni sustav, sigurno više od 15-ak milijuna eura. Osigurali smo sustav zdravstva na visokoj razini primjerenoj razini koja pruža kvalitetnu skrb našem stanovništvu – zaključio je župan te čestitao veliku obljetnicu Zavoda.

Na kraju svečanosti dodijeljene su i zahvalnice i buketi cvijeća zaslužnim zaposlenicama – Anici Krvar i Zlati Sabolović koje su primile zahvalnice za 30 godina predanog rada u Zavodu, dok su Vlatka Janeš-Poje i Vesna Dulikravić prigodno nagrađene za predan rad na unaprjeđenju i razvoju mikrobiološke djelatnosti. Fotografije bivših ravnatelja Zavoda primili su Maja Toth Mršić, kćerka Drage Totha koji je bio prvi ravnatelj ustanove te Mladen Brezovec koji je Zavod vodio od 1996. do 2006. godine. Prigodan poklon uručen je i ravnateljici Draženki Vadla koja ustanovu vodi od 2006. godine.

Program su nastupima uveličale polaznice Umjetničke škole Fortunat Pintarić, a svečanost je zaključena slavljeničkim rezanjem torte.

sjever.hr

29.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.