Now Reading:
U Koprivnici oslikan mural s brojevima žurnih službi sustava civilne zaštite, razgledao ga i župan Koren
Full Article 2 minutes read

U Koprivnici oslikan mural s brojevima žurnih službi sustava civilne zaštite, razgledao ga i župan Koren

U sklopu aktivnosti koje se provode povodom Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112  te Međunarodnog dana civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republike Hrvatske koji se svake godine obilježavaju 1. ožujka, u Koprivnici je oslikan mural s likovnim prikazom brojeva žurnih službi, sastavnica sustava civilne zaštite.

Oslikavanje murala je organizirano u suradnji Stožera Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Službe civilne zaštite Koprivnica te Policijske uprave koprivničko-križevačke na zidnoj plohi koju je ustupio HEP ODS d.o.o. Elektra Koprivnica, a za likovni prikaz zaslužni su članovi  kolektiva Graffiti ranč Legrad – Gordan Cvetnić, Dino Cvetinić i Mario Sačer.

Muralom, koji je oslikan tijekom vikenda, građanima se na vidljiv, vizualno upečatljiv i pristupačan način skreće pozornost na sve važne brojeve koje koriste žurne službe. Finalni produkt kreativnog rada grafitera razgledali su i župan Darko Koren, njegov zamjenik Ratimir Ljubić i pročelnica Melita Ivančić sa suradnicima, te voditelj Službe CZ KC Miroslav Blažotić i direktor HEP ODS d.o.o. Elektra Koprivnica Goran Pakasin, koji su čestitali umjetnicima na likovnom rješenju te naglasili važnost osvješćivanja javnosti o sustavu civilne zaštite i djelatnostima koje službe kontinuirano provode kako bi građani bili što sigurniji i zaštićeniji u svakodnevnom životu.  

sjever.hr 16.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.