Now Reading:
DORA 2024. Baby Lasagna izdominirao – evo kako je glasala publika, a kako žiri!
Full Article 2 minutes read

DORA 2024. Baby Lasagna izdominirao – evo kako je glasala publika, a kako žiri!

Hrvatsku će ove godine na Eurosongu predstavljati Baby Lasagna s pjesmom „Rim Tim Tagi Dim”. Drugi je po broju glasova publike i žirija bio Vinko s pjesmom Lying Eyes, a treći Let 3.

Najnovija informacija: nakon Lasagnine pobjede na Dori, Hrvatska je na 2. mjestu na kladionicama za Eurosong. Pretekli smo Talijane koji pjesmi Rim Tim Tagi Dim nisu dali ni jedan jedini bod.

-Hvala svima što ste glasali – rekao je pomalo zbunjeni Baby Lasagna nakon pobjede, prenosi Index.

Dodao je da je njegov stav uvijek bio – nije gotovo, dok nije gotovo.

-Nisam uopće razmišljao ni o pobjedi, ni o čemu, bilo mi je bitno dati sve od sebe – rekao je.

Pjesma Rim Tim Tagi Dim dobila je 247 bodova od publike, dok je drugi favorit publike Alen Đuras dobio 27 bodova. Let 3 dobio je 24 boda, a Vinko 23.

Inače, bilo je gotovo 180 tisuća glasova publike. Pjesme su dobivale bodove gledatelja na temelju postotka od ukupnog broja bodova za televoting proporcionalno postotku glasova koje je pojedina pjesma dobila od ukupnog broja zaprimljenih glasova.

I žiri odabrao Lasagnu

I po glasovima žirija Baby Lasagna bio je prvi, a glasali su članovi žirija iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka, ali i četiri međunarodna žirija iz Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda. Zagrebački žiri 12 bodova je dao Baby Lasagni, a po 12 bodova Lasagni su dali i Splićani, Osječani i Riječani te žiri s Islanda. Ukrajinci i Talijani su dali 12 bodova Vinku, dok su Nijemci dali 12 bodova Eugenu.

Baby Lasagna je od žirija ukupno dobio 74 boda, a Vinko je bio na drugom mjestu s 59 glasova.

Zadnji je na Dori bio Saša Lozar, piše Index.

Samo da podsjetimo, Baby Lasagna, čovjek zbog kojeg je Hrvatska na trećem mjestu eurovizijskih kladionica, na natjecanje je upao – slučajno, kao prva rezerva i to nakon odustajanja Zsa Zse.

screenshot/youtube
sjever.hr/index.hr
26.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.