Now Reading:
Koprivničko-križevački centar 112 posjetili članovi udruge Mali princ
Full Article 1 minutes read

Koprivničko-križevački centar 112 posjetili članovi udruge Mali princ

U sklopu obilježavanja Dana europskog broja 112 u Republici Hrvatskoj, u četvrtak su Županijski centar 112 koji djeluje u sastavu Službe civilne zaštite Koprivnica, posjetili članovi Udruge Mali princ iz Đurđevca kako bi se upoznali s radom sustava civilne zaštite.

Goste su dočekali zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera CZ KKŽ Ratimir Ljubić i voditelj Službe CZ KC Miroslav Blažotić sa suradnicima. Članovi Udruge upoznali su glavne karakteristike Županijskog centra 112 kao važne sastavnice sustava zaštite i spašavanja koja djeluje kao centralno mjesto za dobivanja potrebnih informacija o različitim vrstama ugroza i kriznim situacijama. Ljubić i Blažotić su istaknuli važnost koji sustav ima za zajednicu te naglasili dobru suradnju sa žurnim službama i operativnim snagama sustava civilne zaštite.

Podsjetimo, pozivom na broj 112 koji je u Hrvatskoj u operativnoj funkciji od 2005. godine, operaterima se prijavljuju hitne situacije, nesreće ili prijetnje za ljudske živote, imovinu i okoliš, a koristi se kroz mrežu županijskih operativno-komunikacijskih centara, s time da hrvatski građani koji putuju ili borave u bilo kojoj članici Europske unije također mogu zatražiti pomoć na ovaj broj.

sjever.hr

18.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.