Now Reading:
Nakon prosvjeda oglasio se premijer: Vulgarne poruke su plod Milanovićevog stila primitivizma i divljaštva
Full Article 2 minutes read

Nakon prosvjeda oglasio se premijer: Vulgarne poruke su plod Milanovićevog stila primitivizma i divljaštva

Nakon što je 11 oporbenih stranaka u subotu organiziralo prosvjed na Markovom trgu u Zagrebu, na kojem se prema procjenama okupilo i više od 10 tisuća ljudi, oglasio se premijer Andrej Plenković.

-Hrvatska je demokratska zemlja i može govoriti i misliti tko što hoće, ako je po zakonu. Dakle, način kako ja to mogu doživjeti… bio je to skup radikalne ljevice, koja se nalazi u oporbi osam godina, i onih koji ih podržavaju. Koliko ih je bilo, ne znam. Poruke su bile ponovno vulgarne i primitivne – kazao je Plenković, a prenosi N1.

-To je plod Milanovićevog stila primitivizma i divljaštva, što je pokrenuo prije više od četiri godine pa svaka šuša misli da može svakoga vrijeđati najgrubljim diskvalifikacijama. Ako povezuju predsjednika Tuđmana, današnji HDZ i Vladu koju vodim, meni je to drago i čini me ponosnim. To znači da je ljevičarski skup pokazao da imamo dvije političke Hrvatske, onu koja radi i rano se diže kako bi radila u interesu Hrvatske… isti ovi koji su pozvali ljude na Markov trg su isti koji su bili protiv Zakona o hrvatskom jeziku i protiv podrške Ukrajini. Baš me zanima što misle o ubojstvu Navaljnoga i eliminaciji svih oporbenih političara prije izbora u ožujku. Svi ovi, osim Socijaldemokrata, bili su za Putina, a ne Ukrajinu. Nisu željeli pomoći prijateljskom ukrajinskom narodu – rekao je Plenković, a prenosi N1.

Upitan kada će raspisati izbore, premijer je odgovorio da će izbori biti u roku te da mu sve to već postaje smiješno.

-Mi smo osam godina na vlasti i ljevica želi učiniti sve da ne budemo i 12 godina. Oni mogu varati i lagati ljudima pa reći da smo lupeži, korumpirani, ružni… ali možemo i mi uzeti mikrofone pa reći što je istina, a istina je da nema nacionalnog interesa koji ova Vlada nije osnažila – izjavio je Plenković.

sjever.hr/n1info.hr
17.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.