Now Reading:
IDEMOOO! Hrvatska danas igra za svjetsko zlato u vaterpolu – Tucak: Dat ćemo sve od sebe!
Full Article 2 minutes read

IDEMOOO! Hrvatska danas igra za svjetsko zlato u vaterpolu – Tucak: Dat ćemo sve od sebe!

Danas je na rasporedu finale Svjetskog vaterpolskog prvenstva u Dohi, a posljednji korak do trona za naše je Barakude sraz s Italijom.

Dosad je naša reprezentacija na svjetskim prvenstvima s njima igrala pet puta, a omjer je izjednačen na po dvije pobjeda i dva poraza te remi za svaku reprezentaciju, piše Index.

Današnja utakmica bit će četvrti nastup hrvatskih vaterpolista u finalima svjetskih prvenstava. Hrvatska ima dva naslova prvaka, iz Melbournea 2007. i Budimpešte 2017. godine, dok je u Kazanju 2015. bila srebrna. Također, Hrvatskoj će ova utakmica biti ukupno 12. finale na velikim natjecanjima. Triput je bila u finalima olimpijskih igara, pet puta u utakmicama za europsku titulu, a današnji sraz s Talijanima četvrti joj je meč u finalu svjetskih prvenstava.

Hrvatska i Italija su se u finalima dosad sastajale dvaput i oba je puta slavila Hrvatska. U Zagrebu 2010. u finalu Europskog prvenstva bilo je 7:3, a dvije godine kasnije u finalu Olimpijskih igara u Londonu 8:6.

Izbornik Ivica Tucak rekao je da su presretni što su u finalu, a sada preostaje taj posljednji korak.

-Moramo ga napraviti, ali hoćemo li uspjeti to ne znam. Jedino znam da moramo i hoćemo dati sve od sebe kako bi osvojili zlato. Na izdisaju smo, iscrpljeni smo, ali snage će ostati. Rekao sam igračima da više nema ni treninga ni video analiza. Ostaje nam samo srce i glava za finale – rekao je Tucak, a prenosi Index.

Utakmica se igra od 15:30 uz prijenos na HTV 2. Držimo palčeve našim Barakudama!

sjever.hr/index.hr
17.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.