Now Reading:
Župan Koren i suradnici ugostili ravnatelja Zavoda za prostorni razvoj RH, tema sastanka ePlanovi
Full Article 2 minutes read

Župan Koren i suradnici ugostili ravnatelja Zavoda za prostorni razvoj RH, tema sastanka ePlanovi

U prostorijama Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije, u četvrtak je održan radni sastanak s ravnateljem Zavoda za prostorni razvoj Republike Hrvatske Bojanom Linardićem i načelnikom sektora za prostorne podatke Ivanom Landekom.

Na sastanku se raspravljalo o uvođenju sustava ePlanova, odnosno izradi prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava „ePlanova“ i objavi poziva za financiranje transformacije prostornih planova, izradi i donošenju prostornih planova te izradi izmjena i dopuna prostornih planova lokalne razine.

Bilo je riječi i o novom Pravilniku za prostorne planove, izradi Državnog plana prostornog razvoja, Prostornom planu Koprivničko-križevačke županije te dovršetku izrade prostornih planova čija izrada je započela prije donošenja novog pravilnika.

Gosti su u pratnji ravnatelja Županijskog zavoda za prostorno uređenje Zlatka Filipovića posjetili i Županijsku upravu u kojoj je održan sastanak sa županom Darkom Korenom i njegovim zamjenikom Ratimirom Ljubićem te pročelnicima Melitom Ivančić i Damirom Petričevićem.

Župan Koren je zahvalio na posjetu te istaknuo dobru suradnju Županije i Županijskog Zavoda za prostorno uređenje s resornim Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, nakon čega su predstavnici Zavoda za prostorni razvoj izvijestili sudionike sastanka o aktualnostima vezanim uz izradu Državnog plana prostornog razvoja, uvođenju sustava „ePlanova“ i ostalim novostima s područja prostornog uređenja.

sjever.hr/kckzz.hr
16.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.