Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Hrvatska i svijet

Svjetski je dan radija, pobjednika pristupačnosti, neposrednosti i bliskosti

Autor: Alenka Kučić
Svjetski je dan radija, pobjednika pristupačnosti, neposrednosti i bliskosti

U znak sjećanja na 1946. godinu kada je osnovan Radio Ujedinjenih naroda, Opća skupština UNESCO proglasila je na prijedlog Španjolske 13. veljače kao datum kojim se obilježava Svjetski dan radija.

Cilj ovog dana je podizanje svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednost radija, poboljšanju međunarodne suradnje te osiguranja pristupa informacijama putem radija, piše Trend.com.hr.

Moć radija da se prilagodi različitim okolnostima pokazala se važnom više puta u povijesti. Od pružanja osjećaja sigurnosti i zajedništva u vremenima velikih svjetskih sukoba, do promicanja raznolikosti i uključenosti u miru. Kroz proteklo stoljeće radio se dokazao kao medij od presudne važnosti u održavanju slobode mišljenja i izražavanja, često i jedini koji je opstao i djelovao u vremenima krize.

U današnje vrijeme često se doima da su suvremeni mediji, poput društvenih mreža, postali jedini oblik komunikacije, međutim, radio je još uvijek neizostavan dio naše svakodnevice – nekima je to pouzdani izvor informacija, drugima pak platforma za razonodu, piše Trend.

sjever.hr/trend.com.hr
13.02.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?