Now Reading:
Općina Dubravica prva među općinama po izdvajanju za zdravstvo
Full Article 2 minutes read

Općina Dubravica prva među općinama po izdvajanju za zdravstvo

Općina Dubravica na prvom je mjestu među općinama su koje su u 2022. godini izdvojile najviše za zdravstvo, po stanovniku ili kroz proračunski udjel.

Dubravica, Podturen i Kula Norinska predvode i po rastu izdvajanja za zdravstvo na godišnjoj razini. Pokazuje to analiza portala Načelnik.hr napravljena iz podataka konsolidiranih proračuna za 2022. godinu, zadnju za koju su dostupni podaci o izvršenju proračuna općina.

Dubravica se s udjelom od više od 40 posto izdvaja po udjelu proračunskih sredstava izdvojenih za zdravstvo. Samo još Podturen ima više od 10 posto, dok je svima ostalima manje, a u najvećem broju općina do 1 posto.

Po stanovniku, najviše je za zdravstvo izdvojila iz proračuna Općina Dubravica, gotovo 2,7 tisuća kuna, Podturen 478 kuna, Bedenica 337, Vrsar 273 kune, Mošćenička Draga 225 kuna, Kula Norinska 203 kune, Funtana 201 kunu, Stara Gradiška 196 kuna, Brtonigla 180 kuna i Sućuraj 174 kune po stanovniku za zdravstvo.
Gleda li se udjel proračuna, najviše su također izdvojile Dubravica i Podturen, 42, odnosno 14 posto. Slijedi Kula Norinska sa 6 posto, Bedenica gotovo 5 posto, Stara Gradiška gotovo 4 posto te Orehovica, Dragalić, Pučišća, Marijanci i Mikleuš blizu 3 posto, donosi Načelnik.hr.

Gleda li se trend, povećanje u odnosu na 2021. godinu, najveći rast izdvajanja za zdravstvo u apsolutnom iznosu imala je Dubravica, za gotovo 2 milijuna kuna.

sjever.hr/nacelnik.hr
13.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.