Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Međimurje

Ne propustite izložbu „Međimurci u planini” - najljepše fotografije s planinarskih izleta

Autor: Alenka Kučić
Ne propustite izložbu „Međimurci u planini” - najljepše fotografije s planinarskih izleta

Kako bi svojim članovima omogućili da široj javnosti prezentiraju svoje dojmove i viđenje planina i prirode te planinarenje kao zdravu i zabavnu aktivnosti, članovi Hrvatskog planinarskog društva „Međimurje“ iz Čakovca, pripremili su i svečano otvorili svoju 8. izložbu fotografija „Međimurci u planini”.

Na taj način u zgradi Scheier predstavljaju se djela 18 planinarki i planinara, kao izbor najljepših fotografija s planinarenja slobodne tematike, alpinizma, planinske flore i faune koje su snimili članovi HPD-a tijekom planinarskih izleta.

Organizaciju izložbe potpisuju predsjednik društva Željko Polak i Anđelko Borković, dok je autor uvodnog teksta uz prigodni letak izložbe Franjo Janković.

-Svaki autor ove izložbe je na svoj način u labirintu prirodne ljepote pokušao dočarati taj tajanstveni svijet ljepote planina iz kuta svog viđenja i promišljanja. Izloženim fotografijama dočarane su sve prirodne pojave sjedinjene u ljepoti snijega, leda, lišća, zelenih livada, vrhova, rijeka, jezera i samih planinara, koji se kreću tim planinskim prostranstvima zabilježenih fotografijama izloženim na ovoj izložbi. Svim posjetiteljima ove foto izložbe želim da uživaju u promatranju čudesnog svijeta planina, obilježenog slikama naših članova sa željom ostvarenja susreta u planinama, koji će promijeniti njihov pogled na prirodu i svijet koji nas okružuje – napisao je Janković.

Izložbu je i službeno otvorila čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, a prekrasne fotografije s planinarskih izleta možete razgledati do petka, 9. veljače.

izvor i foto: fb- grad čakovec
sjever.hr
08.02.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?