Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

Župan Stričak ugostio delegaciju Županije Zapadnohercegovačke: Postoji niz područja za uspostavu suradnje

Autor: Alenka Kučić
Župan Stričak ugostio delegaciju Županije Zapadnohercegovačke: Postoji niz područja za uspostavu suradnje

Varaždinsku županiju posjetila je delegacija Županije Zapadnohercegovačke koju je predvodila Daniela Perić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa.

Cilj posjeta bio je upoznavanje s radom centara izvrsnosti pa su tako gosti obišli nekoliko srednjih škola u kojima djeluju Centri izvrsnosti Varaždinske županije. Ravnatelji škola te voditelji centara predstavili su njihovo djelovanje naglasivši pritom kako su centri izvrsnosti nacionalno prepoznat projekt po čijem modelu su se razvijali centri izvrsnosti u brojnim županijama i gradovima, a kvaliteta njihovih programa prepoznata je i na međunarodnoj razini od strane ECHA (European Council for High Ability) promocijom centara izvrsnosti u Europski Talent Centar, jednog od 25 koji djeluju diljem svijeta.

Obišavši Glazbenu školu, Prvu gimnaziju, Srednju strukovnu školu, Elektrostrojarsku, Strojarsku i prometnu, Graditeljsku, prirodoslovnu i rudarsku, Gospodarsku te Medicinsku školu u pratnji resornog pročelnika Miroslava Huđeka i njegovih suradnika, ministrica Perić je istaknula kako je Varaždinska županija odličan primjer ulaganja u obrazovanje.

- Ovdje se zaista puno radi, ulažu se znatna sredstva u obrazovni sustav i rezultati su vidljivi. Ovakvi dobri primjeri moraju nam biti poticaj kako bismo i mi unaprjeđivali naš obrazovni sustav. Postoje neke sličnosti, ali Varaždinska županija je zaista predvodnik po pitanju obrazovanja- rekla je ministrica Perić zahvalivši se domaćinima na srdačnoj i ugodnoj dobrodošlici.

Uoči obilaska centara izvrsnosti, delegaciju Županije Zapadnohercegovačke ugostio je u Županijskoj palači i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak naglasivši pritom kako Varaždinska županija ima potpisan Sporazum o suradnji s Hercegbosanskom županijom s kojom je intenzivirala suradnju te je istaknuo kako postoji niz područja, od obrazovanja, turizma i poljoprivrede za uspostavu suradnje sa Županijom Zapadnohercegovačkom.

sjever.hr/varazdinska-zupanija.hr
07.02.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?