Now Reading:
Župan Kolar na dodjeli certifikata o završenom programu polaznicima Političke akademije
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar na dodjeli certifikata o završenom programu polaznicima Političke akademije

Župan Željko Kolar prisustvovao je u četvrtak dodjeli certifikata o završenom programu polaznicima 2. generacije Političke akademije na Veleučilištu Edward Bernays u Zagrebu, gdje je predavao na kolegiju “Menadžment u politici”.

Posebnost programa Političke akademije njegov je „nadstranački“ karakter, s obzirom da predavači, koji uz teorijsko znanje, posjeduju i izraženo praktično iskustvo stečeno na terenu ili obnašanjem različitih funkcija u izvršnoj vlasti i lokalnoj politici, dolaze iz svih političkih opcija, što programu daje dodatnu širinu, a polaznicima omogućuje stjecanje praktičnih znanja od predavača s različitog političkog spektra u Republici Hrvatskoj. Program Političke akademije izvodi se jednom godišnje u sklopu Veleučilišta Edward Bernays i upravo je otvorena prijava za upis treće generacije.

U sklopu dodjele certifikata održana je panel rasprava na temu Političke kampanje – izazovi superizborne godine. Aktualna tema, s obzirom da će birači u Hrvatskoj i izvan nje u 2024. godini tri puta izlaziti na izbore i birati zastupnike u Europskom parlamentu, Hrvatskom saboru te predsjednika države, okupila je petero istaknutih političara – potpredsjednika Vlade RH i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, gradonačelnika Koprivnice i zastupnika u Hrvatskom saboru Mišela Jakšića, zastupnice u Hrvatskom saboru Marijanu Puljak i Sandru Benčić te zastupnika u Hrvatskom saboru Zvonimira Troskota.

Panel je moderirao dugogodišnji političar Damir Jelić.

sjever.hr

02.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.