Now Reading:
Prekršaja k’o u priči: vozač koji je skrivio nesreću u Ludbregu završio u zatvoru – evo zašto
Full Article 2 minutes read

Prekršaja k’o u priči: vozač koji je skrivio nesreću u Ludbregu završio u zatvoru – evo zašto

U srijedu oko 10 sati, U ulici Kardinala Alojzija Stepinca u Ludbregu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a muškarac koji je uzrokovao nesreću je uhićen, priopćila je PU varaždinska.

Riječ je o 42-godišnjaku koji je osobni automobil vozio pod utjecajem alkohola od 1.09 promila i za vrijeme dok mu je rješenjem, zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, ukinuta i oduzeta vozačka dozvola i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Uz to, vozio je auto kojem je isteklo važenje prometne dozvole i koji nije odjavio niti sklopio ugovor o obaveznom osiguranju.

Muškarac je dolaskom do pješačkog prijelaza, zbog neprilagođene brzine osobinama ceste, prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljala 51-godišnjakinja koja je zaustavila vozilo ispred obilježenog pješačkog prijelaza radi propuštanja pješaka koji su stupili na pješački prijelaz. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba već je nastupila materijalna šteta.

S obzirom da je 42-godišnjak višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i doveden u Policijsku postaju Ludbreg te će se dovesti sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Osim toga, privremeno mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao.

sjever.hr
01.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.