Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Sport

Marin Čilić predvodi hrvatske tenisače u Varaždinu: prava poslastica bit će meč Dodiga i Pavić protiv belgijskog para

Autor: Robert Peharda
Marin Čilić predvodi hrvatske tenisače u Varaždinu: prava poslastica bit će meč Dodiga i Pavić protiv belgijskog para

Hrvatsku tenisku reprezentaciju ovog vikenda, 3. i 4. veljače, u Varaždinu očekuje susret protiv Belgije u tzv. Qualifier fazi Davis Cupa. Pobjednik dvodnevnog nadmetanja izborit nastup na jednom od četiri turnira prvog kruga završnice koji se igraju u rujnu.

U sastavu Hrvatske su Duje Ajduković, Marin Čilić, Ivan Dodig, Mate Pavić, dok je kao zamjena pozvan Nino Serdarušić. Naime, zbog ozljede su otpali Borna Gojo i Dino Prižmić. Hrvatsku će s klupe po prvi puta u ulozi izbornika voditi Velimir Zovko.

Na susretu s novinarima izbornik Zovko pojasnio je zašto u sastavu nema niti Borne Ćorića.

- Borna je imao dugu turnirsku pauzu pa me zamolio da dok god nije sto posto spreman i dok se ne osjeća kao „prvi reket” ili lider, jer se još uvijek ni zdravstveno ni igrački tako ne osjeća, da ga izostavim iz sastava. Ali se stavlja ubuduće na raspolaganje – otkrio je Zovko te dodao što očekuje od susreta protiv Belgijanca.

- Samo pobjedu, ništa manje!

Hrvatskim Davis Cup reprezentativcima ovo je treće gostovanje u Varaždinu. Prva dva protiv Ekvadora i Kazahstana okrunili su pobjedama. Jednakom ishodu i protiv Belgije nada se Marin Čilić.

- Belgija je solidna ekipa, imaju odličan par, a na nama je da pokažemo svoje i da dođemo do pobjede – poručio je Čilić.

U sastavu gostiju neće biti Davida Goffina, stoga će najveću prijetnju predstavljati uigrani par Sander Gille i Joran Vliege, prošlogodišnji finalisti Roland Garrosa.

- Riječ je o paru koji se već godinama vrti oko 20., 30. mjesta na ATP ljestvici. Upravo su oni prošle godine izbacili Mektića i mene u 1. kolu Roland Garrosa – rekao je Mate Pavić.

U finalu pariškog turnira ih je pak zaustavio Ivan Dodig s partnerom Austinom Krajicekom.

- Mate i ja smo ponovno u ekipi zajedno s momcima i spremni smo. Vjerujem da možemo odigrati dobar meč. Prošli put u Splitu smo napravili prvu pobjedu, probili smo led i nadam se da možemo nastaviti u dobrom ritmu. Ovo je jako važan meč za reprezentaciju, igramo pred domaćom publikom i uz njihovu podršku moramo dati sve od sebe da pobijedimo – poručio je Ivan Dodig.

Novi sustav natjecanja u Davis Cupu prorijedio je okupljanja i druženja reprezentativaca, posebno pred domaćom publikom.

- Prije smo imali češća druženja i domaćinstva te na taj način približavali tenis mladima i drugim našim fanovima diljem cijele Hrvatske i svijeta. Uvijek mi je zadovoljstvo igrati za reprezentaciju, koja mi je uvijek pomagala u smislu sportskog duha, naboja, motiva, sjajne ekipe koja stoji iza nas igrača koji smo uvijek disali kao jedno i davali maksimum. Sve to se odrazilo na toliki broj fantastičnih rezultata u posljednjih 20-ak godina – zaključio je Čilić.

Službeni ždrijeb na raspored je u petak, 02. veljače, u 12 sati i varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

rp/sjever.hr
30.01.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?