Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

Krapinsko-zagorska županija u 2022. godini za 711 tisuća eura povećala sredstva za poljoprivrednike u odnosu na godinu ranije

Autor: Martina Lončar Petrinjak
Krapinsko-zagorska županija u 2022. godini za 711 tisuća eura povećala sredstva za poljoprivrednike u odnosu na godinu ranije

Analiza portala Župan.hr, napravljena iz podataka konsolidiranih proračuna županija za 2022. godinu, posljednju za koju su i dostupni podaci o izvršenju proračuna, pokazala je da je 13 hrvatskih županija povećalo proračunska sredstva za potpore poljoprivrednicima.

Visoko na ljestvici među njima našla se Krapinsko-zagorska županija, koja iz godine u godinu povećava sredstva u proračunu namijenjena za poljoprivredu.

Naime, u analizi navedenog portala stoje tri kategorije izdvajanja za poljoprivrednike: subvencije poljoprivrednicima po stanovniku, udio izdvajanja subvencije poljoprivrednicima u proračunu i trend povećanja subvencije u odnosu na godinu ranije.

U sve tri kategorije Krapinsko-zagorska županija smjestila se na drugu poziciju.

Krapinsko-zagorska županija tako je po stanovniku u 2022. godini izdvojila 8,26 eura za potpore poljoprivrednicima, odnosno 0,69 posto iz proračuna, a u odnosu na 2021. godinu povećala je sredstva za više od 711,8 tisuća eura.

Dodajmo da je ovih dana predstavljeno ulaganje Krapinsko-zagorske županije u poljoprivredu u 2023. godini, kao i planovi ulaganja u 2024. godini.

Kako je istaknuo krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, ova županija u svome proračunu svake godine povećava udio za potpore poljoprivredi. U 2023. godini ulaganja u poljoprivredu iznosila su 608 tisuća eura, dok je za ovu godinu planirano 650 tisuća eura.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić tom je prilikom predstavila 11 mjera potpora poljoprivredi koje je iskoristilo 229 korisnika, o čemu smo već pisali.

Više o temi pročitajte ovdje.

foto: arhiva
mlpetrinjak/sjever.hr
26.01.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?