Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok na području Općine Bedekovčina podučilo djecu i odrasle kako postupati u kriznim situacijama

Autor: Robert Peharda
Gradsko društvo Crvenog križa Zabok na području Općine Bedekovčina podučilo djecu i odrasle kako postupati u kriznim situacijama

Uočivši nedostatak projekata usmjerenih neformalnom odgoju, obrazovanju i osposobljavanju djece i građana u odgovoru na kriznu situaciju, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je uz sufinanciranje Općine Bedekovčina, tijekom šest mjeseci 2023. godine provodilo projekt „INFORMIRANI…PRIPREMLJENI…ZAJEDNO“, za 125 korisnika s područja Općine Bedekovčina.

Koje su to krizne situacije, što znači biti pripremljen za slučaj krizne situacije, kako izraditi osobni plan za krizne situacije… sve su to bile teme s kojima je djecu, učenike i građane putem šest edukativnih radionica upoznala voditeljica radionica Ljubica Gorički, pedagoginja Osnovne škole Stjepana Radića, Brestovec Orehovički.

Korisnici projekta upoznati su sa sadržajem ruksaka Hrvatskog Crvenog križa SET2GO, dobili su niz savjeta o postupanju u kriznim situacijama, te su izradili svoje osobne planove za slučaj krizne situacije.

Projektom je GDCK Zabok obuhvatilo korisnike s područja Općine Bedekovčina, odnosno učenike OŠ Stjepana Radića, OŠ Bedekovčina, PŠ Orehovica, PŠ Poznanovec, djecu iz Dječjeg vrtića Bedekovčina te građane i predstavnike lokalne zajednice.

Upoznavanjem s mogućim kriznim situacijama i osvještavanjem vlastitog odgovora na kriznu situaciju, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je poboljšalo pripremu djece i ostalih kategorija stanovništva za djelovanje u kriznim situacijama i ojačalo kapacitete lokalne zajednice.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 678,91 eura, a Općina Bedekovčina je projekt sufinancirala u iznosu od 200 eura.

sjever.hr/bedekovcina.hr
25.01.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?