Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

Vrijednost radova je 847 tisuća eura: Potpisan ugovor za dogradnju dječjeg vrtića u Mariji Bistrici, primit će 75-ero djece

Autor: Ivana Belošević
Vrijednost radova je 847 tisuća eura: Potpisan ugovor za dogradnju dječjeg vrtića u Mariji Bistrici, primit će 75-ero djece

U vijećnici Općine Marija Bistrica održano je potpisivanje ugovora o dogradnji Dječjeg vrtića ”Pušlek” Marija Bistrica. U prisustvu ravnateljice vrtića Jadranke Pezić, ugovor su potpisali načelnik Josip Milički i upravitelj Kuna-gora zanatske zadruge iz Pregrade Julije Fišter, ispred izvođača radova.

Inače Dječji vrtić ”Pušlek” djeluje na dvije lokacije, stari vrtić u Zagrebačkoj ulici i novi na bistričkoj obilaznici i trenutno ga pohađa 164-ero djece. Iako je to veliko povećanje u odnosu na vrijeme prije izgradnje novog vrtića pokazalo se da je zainteresiranost još veća, pa postoji potreba za dogradnju. Dogradit će se još tri paviljona, za ukupno 75-ero djece.

- Vrijednost projekta je 847 tisuća eura, od čega je više od polovice financirano preko Natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja. Kako se trenutno po drugim vrtićima nalazi 35-ero djece, a ovom dogradnjom kapaciteti se proširuju za još 75-ero djece, to bi trebalo biti dostatno i za sljedeći duži period – istaknuo je Milički i izrazio zadovoljstvo što je za izvođenje radova odabrana domaća tvrtka, koja je bila u okviru procijenjene vrijednost radova.

Zadovoljstvo nije krila ni ravnateljica vrtića Jadranka Pezić.

- Mi iz vrtića se jako radujemo dogradnji, jer svake godine lista čekanje je velika, pa je tako na zadnjoj bilo 35-ero neupisane djece i to najvećim dijelom jasličke dobi. Radujemo se i novom zapošljavanju, kako odgojitelja, tako i pomoćnog osoblja i naravno radujemo se i zbog roditelja i djece koja će ostvariti pravo na upis u Dječji vrtić – naglasila je ravnateljica.

Ukupna vrijednost projekta je 847.237 eura, a kroz Nacionalni plan otpornosti i oporavka, preko Natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja osigurana su bespovratna sredstva u iznosu od 487 eura. Ostatak će Općina financirati iz vlastitih sredstava, putem kreditnog zaduženja.

Rok za završetak je 12 mjeseci, a počinje teći najkasnije 45 dana od potpisivanja ugovora. No, kako je istaknuto, radovi će početi i prije, čim se stvore povoljniji vremenski uvjeti.

FOTO: RMB

sjever.hr 23.01.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?