Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Hrvatska i svijet

Prognostičari upozoravaju: U ponedjeljak opasan hladni val u sjeverozapadnim dijelovima Hrvatske

Autor: Alenka Kučić
Prognostičari upozoravaju: U ponedjeljak opasan hladni val u sjeverozapadnim dijelovima Hrvatske

Nastavlja se pravo zimsko vrijeme i u novome tjednu, no sudeći prema trenutnim prognozama, ovako hladni bit će još koji dan, a od sredine tjedna zima će ipak popustiti.

U većini krajeva u ponedjeljak će biti pretežno sunčano, objavio je Državni hidrometeorološki zavod. U prvom dijelu dana na kopnu mjestimice magla. Poslijepodne sa sjeverozapada porast naoblake, navečer i u noći i oborina.
Na Jadranu će mjestimice padati kiša, u unutrašnjosti oborina na granici snijega i kiše koja se lokalno može smrzavati na hladnom tlu.

Vjetar većinom slab, od sredine dana i umjeren jugozapadni i jugoistočni.

Najniža temperatura uglavnom od -11 do -6, na Jadranu između 0 i 5 °C. Najviša dnevna od 2 do 7, uz dugotrajniju maglu i niža, a na moru od 8 do 13 °C.

Opasan hladni val

DHMZ je objavio upozorenje na veliku opasnost od hladnog vala koji bi u ponedjeljak mogao zahvatiti sjeverozapadne dijelove Hrvatske. Zagrebu prijeti velika, a Karlovcu i Rijeci umjerena opasnost od hladnih valova.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Biometeorološke prilike neće se značajnije mijenjati u odnosu na prethodni dan. DHMZ i dalje upozorava na adekvatnu zaštitu od hladnoće te savjetuje pridržavanje preporuka za zaštitu od velikih hladnoća. Kroničnim bolesnicima koji pate od krvožilnih bolesti, srčanim bolesnicima, astmatičarima i reumatičarima savjetuju izbjegavanje težih fizičkih poslova te dulji boravak na otvorenom, posebice u ranim jutarnjim satima.

sjever.hr/meteo.hr
22.01.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?