Now Reading:
Uz potporu Koprivničko-križevačke županije: Turnir polaznika šaha u školama 2024. okupio 150 natjecatelja
Full Article 1 minutes read

Uz potporu Koprivničko-križevačke županije: Turnir polaznika šaha u školama 2024. okupio 150 natjecatelja

Sportska dvorana Srednje škole Koprivnica u subotu je bila domaćin „Turnira polaznika šaha u školama 2024.„ koji je okupio 150 mladih natjecatelja s područja županije.

Organizator turnira je Šahovski savez Koprivničko-križevačke županije i Šahovski klub e4 uz potporu Koprivničko-križevačke županije ispred koje je natjecatelje pozdravio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

U prigodnom govoru zamjenik Ljubić je naglasio važnost poticanja mladih ljudi na bavljenje šahom putem kojeg se razvija logika, pamćenje i strateškog razmišljanje.

-Županija snažno podržava šah kao jednu od aktivnosti u školama, a tako će nastaviti i u narednom razdoblju jer na taj način se uvelike pridonosi psihofizičkom razvoju djece – poručio je Ljubić te otvorio turnir.

Okupljenima se obratio direktor i organizator turnira te predsjednik Šahovskog saveza Koprivničko-križevačke županije Nikola Mihočka koji je zahvalio Županiji na podršci te naglasio kako se turnir održava u svrhu poticanja škola na uvođenje šaha kao izvannastavne aktivnosti.

Koprivničko-križevačka županija je među najuspješnijim županijama u državi u šahu pa tako imaju i državne prvake u kategorijama osnovnih i srednjih škola, a titule drže Gimnazija Fran Galović iz Koprivnice i OŠ Antun Nemčić Gostovinski.

sjever.hr/kckzz.hr
21.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.