Now Reading:
U Zagrebu napadnuta šestorica tinejdžera, jedan od njih majci rekao: To je normalno, događa se stalno”
Full Article 2 minutes read

U Zagrebu napadnuta šestorica tinejdžera, jedan od njih majci rekao: To je normalno, događa se stalno”

Iako djeca, odnosno njihovi roditelji ne prijavljuju sve policiji, činjenica je da su u Zagrebu napadi na maloljetnike sve češći. Najnoviji se slučaj dogodio na uglu zagrebačke Bakačeve i Trga bana Jelačića gdje su šestorica 14-godišnjih dječaka doživjela šok.

Majka jednog od dječaka stala je pred kameru Dnevnika Nove TV i razgovarala s reporterkom Slavicom Parlov Horvat.

-Prišla su im dva dečka za koje moj sin kaže da otprilike imaju 16 godina, u svakom slučaju bili su veći i jači od njih, dečki su se prepali, ovi su ih zastrašili i tražili su ih citiram ‘pare’, a pretraživali su im džepove. Meni se čini strašno da se to događa na glavnom zagrebačkom trgu i ono što mi se zapravo u toj cijeloj priči čini najstrašnije jest to da su moj sin i njegovi prijatelji reagirali da je to normalno i da se to događa stalno – ispričala je majka napadnutog dječaka za Dnevnik Nove TV.

Zabrinuta majka događaj je podijelila na društvenim mrežama gdje su sugrađani komentirali kako imaju ista iskustva. Slučaj je prijavila policiji, a Marija Goatti iz PU zagrebačke kazala je da policija ne bilježi neke brojke koje bi ukazivale na situaciju koja bi trebala zabrinjavati kada je riječ o maloljetnicima kao žrtvama.

-Trebamo istaknuti činjenicu da prvi korak prilikom saznanja o takvim događajima mora biti poziv policiji da bi dovršili kriminalističko istraživanje, uhitili odnosno otkrili ta djela i to šalje poruku počiniteljima da mi to nećemo prihvatiti takva ponašanja – poručila je Goatti.

Majka napadnutog dječaka smatra da djeca ne prijavljuju takvo nasilje jer je to za njih sigurno traumatično iskustvo i naglasila kako smatra da je jedini pravi put da se to prijavi.

Ako se maloljetni delinkventi i uhite, mjere koje se izriču su odgojne, donosi Dnevnik Nove TV, a kada je riječ o psihološkom profilu, postoje rizični faktori kod maloljetnih napadača.

Nestabilna obitelj, loša škola, neorganizirana društvena sredina i nekakve okolnosti koje onda tjeraju tu djecu na ideju da onda moraju oteti od života to što im život nije pružio, a oni smatraju da im život treba pružiti – istaknuo je Ivan Modrušan, psiholog i psihoterapeut.

U slučaju napada na maloljetnike sa zagrebačkog trga, istraga je u tijeku.

screenshot/ilustracija
sjever.hr/dnevnik.hr
18.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.