Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

Vincekovo v Marofu se ne propušta: veselica uz odlično iće i piće, super glazbu i druženje, a organiziran je i planinarski pohod

Autor: Alenka Kučić
Vincekovo v Marofu se ne propušta: veselica uz odlično iće i piće, super glazbu i druženje, a organiziran je i planinarski pohod

Udruga vinogradara i voćara „Pinta” Novi Marof organizira proslavu blagdana sv. Vinka na otvorenom, tradicionalnim okupljanjem i druženjem članova udruge te svih dobrodošlih građana.

Vincekovo v Marofu 2024. održat će se u subotu, 20. siječnja s početkom u 12 sati u Oštricama - na Curlevi, u vinogradu Vukalović.

Program počinje blagoslovom vinograda i vinogradara u crkvi u Oštricama koji će predvoditi velečasni Mihael Čavlek, župnik župe Oštrice.

Uslijedit će prigodna ceremonija rezidbe trsa prema Križevačkim štatutima u vinogradu Nedeljka Vukalovića, a predvodit će je ceremonijal mešter Krunoslav Čolo.

Nakon obreda slijedi veselica uz glazbu sastava Fiškali te jelo i piće, a na stolu će se naći vinski gulaš, kobasice i jeger na ražnju te kuhano i svježe vino kojim udruga „Pinta“ tradicionalno časti svoje članove i goste.

Nastupiti će i marofski kuburaši „Grebengradske haramije” sa svojim glasnim pucanjem.

Organizatori su pripremili prigodne čaše te kriglice za kuhano vino s natpisom „Vincekovo 2024. Oštrice - na Curlevi” koje će se prodavati po cijeni od 5,00 eura, a njihovom kupnjom stječe se pravo na besplatnu konzumaciju jela i pića.

Samo u slučaju izuzetno lošeg vremena (snježna vijavica, neprohodni putevi), druženje će se odgoditi.

Ujedno, planinarska sekcija MZM-a poziva na planinarski pohod koji počinje istog dana, u 9 sati u izletištu Lužec, a završava oko podneva u goricama gdje se slavi Vincekovo. Vodiči ovog pohoda su lokalni zaljubljenici u Varaždinsko-topličko gorje koji su pripremili rutu bogatu raznim zanimljivostima: moći ćete uživati u pogledu s vidikovaca, vidjeti sedrene slapove, kanjone, izvore, razne stijene pa i misteriozni čep.

sjever.hr
16.01.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?