Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

Gradonačelnik Bosilj: Za 18 mjeseci više neće biti otpada u Brezju! Radovi počinju danas!

Autor: Alenka Kučić

Ono na što se čekalo godinama, ovog utorka i počinje - varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na svojoj je stranici na društvenoj mreži Facebook objavio da službeno počinju radovi na uklanjanju bala iz Brezja, ali to nije sve!

U Ponedjeljak je, naime, objavljena odluka DKOM-a kojom je odbijena žalba Strabaga i potvrđena ispravnost odluke o odabiru izvođača za pročistač na Aquacityu od tvrtke GH Holding d.o.o. iz Ljubljane (Slovenija), s ponudom od 38.898.500 eura (bez PDV-a, a s PDV-om 48.623.125 eura) koja je za 5 milijuna Eura jeftinija od žalitelja Strabaga.

-Hejteri, zašto ste nas prozivali i tjerali da potrošimo 5 milijuna eura više proračunskog EU novca? Je li vas sram? Sva sredstva smo osigurali i Varkom i Bruno Ister mogu potpisati ugovor kojim će se nakon svih mahalojki prethodne vlasti, hapšenja EU Uskoka, poništavanja natječaja, …konačno Varaždin dobiti moderni pročistač otpadnih voda, a uz to i eliminirati neugodne mirise na Aquacityu – napisao je Bosilj.

Dodao je i kako je utvrđeno uvođenje u posao izvođača koji će riješiti bale otpada u Brezju i u utorak u 14 sati će predstavnici grada, izvođač, predstavnici Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, nadzor, stručni nadzor, ekološki nadzor i voditelj projekta službeno označiti početak radova na uklanjanju i obradi bala otpada iz Brezja.

-Za 18 mjeseci više neće biti otpada u Brezju – poručio je gradonačelnik.

Istaknuo je i da je potpisao ugovor s projektantima najvažnijeg infrastrukturno prometnog projekta u povijesti Varaždina, podvožnjaka Wiessertova-Supilova koji uključuje i dva kružna toka kod Kučanske rampe i Željezničkog kolodvora.

-Za devet mjeseci ćemo imati građevinsku dozvolu! Nitko i ništa neće i ne može zaustaviti ovaj projekt i razvoj našeg grada, kao što nisu mogli zaustaviti ni bale, ni pročistač. Potpisao sam ugovor o izgradnji tribine NK Varteks u Hrašćici čime će naš grad dobiti još jedan vrhunski sportski objekt do nove nogometne sezone. Još slijedi dobrih vijesti. Zapravo, uskoro slijedi još odličnih vijesti – napisao je na FB-u Neven Bosilj.

izvor: facebook: neven bosilj
sjever.hr
16.01.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?