Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Sport

Uzbudljiv sportski dan: rukometaši sa Španjolcima otvaraju Euro, vaterpolisti protiv Grčke traže put do polufinala

Autor: Robert Peharda
Uzbudljiv sportski dan: rukometaši sa Španjolcima otvaraju Euro, vaterpolisti protiv Grčke traže put do polufinala

Ljubitelja sporta danas dolaze na svoje. Za uzbudljivo sportsko popodne i večer pobrinut će se hrvatski reprezentativci, rukometni i vaterpolski, koji nastupaju na europskim prvenstvima. Vaterpoliste očekuje utakmica četvrtine finala Europskog prvenstva koje se igra u Hrvatskoj. Protivnici Barakudama bit će igrači Grčke, a utakmica se igra s početkom u 18.30 uz prijenos na HRT 2.

Rukometaši pak, igraju prvu utakmicu skupine na Euru kojem je domaćin Njemačka. Od 20.30 snage će odmjeriti protiv Španjolske uz prijenos na RTL-u.

Vaterpolisti su na posljednja tri europska prvenstva uvijek stizali najmanje do polufinala, u Barceloni 2018., Budimpešti 2020. i na posljednjem Euru 2022. u Splitu. Taj niz žele nastaviti i večeras u Zagrebu. No, da Barakude čeka itekako težak posao potvrdio je hrvatski izbornik Ivica Tucak u najavi četvrtfinalnog susreta.

– Pred nama je izuzetno tvrda, čvrsta i neizvjesna utakmica. To očekujem ja, očekuju vjerojatno svi navijači. Za navijače imam poruku, budite uz nas kao i dosad, mi ćemo napraviti sve da uistinu odigramo maksimalno. Po meni dodatna grčka opasnost se krije u tomu da su oni tu došli opušteni, riješili su pitanje odlaska na Olimpijske igre, ali su došli u najjačem sastavu i da su sjajni. Različiti su psihološki pristupi kada imate jednu momčad od koje se očekuje, koja nešto „mora” učiniti, a druga je rasterećena – naglasio je Tucak.

Navijači mnogo očekuju i od hrvatskih rukometaša. A već prva utakmica donosi jaku Španjolsku s kojom su Hrvati na najvećim natjecanjima, olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima, odigrali 24 susreta. Hrvatska je ostvarila 14 pobjeda, Španjolska osam, a dva puta bilo je neodlučeno. Čak pet tih susreta bilo je u izravnom okršaju za medalje. A tu su Španjolci bili uspješniji jer su dobili čak četiri utakmice, od toga dva finala, dok je Hrvatskoj pripala tek jedna pobjeda.

- Ekipa je spremna, svi igrači su zdravi. Problema nemamo, sve vijesti su pozitivne i sretni smo zbog toga. Ako bude po mom, želim ratničku ekipu, pravi fajt. Moramo biti spremni sa svima igrati čvrsto i onda imamo šanse – poručio je uoči otvaranja Eura, hrvatski izbornik Goran Perkovac.

Foto: HRS, HVS/European Aquatics/Tom Dubravac/CROPIX
sjever.hr
12.01.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?