Now Reading:
U Međimurju se ništa ne prepušta slučaju! Samo u ovoj godini pregledat će se 6.000 osoba, a sve s ciljem zaštite od zaraznih bolesti
Full Article 1 minutes read

U Međimurju se ništa ne prepušta slučaju! Samo u ovoj godini pregledat će se 6.000 osoba, a sve s ciljem zaštite od zaraznih bolesti

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u ovoj godini planira obvezno praćenje kretanja zaraznih bolesti i epidemija te nadzor nad kliconošama zaraznih bolesti među stanovništvom županije.

Kako doznajemo u međimurskom Zavodu, prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, učinit će se epidemiološka obrada, epidemiološki izvidi i ankete, kako u sporadičnim slučajevima tako i u slučaju epidemijskih pojava zaraznih bolesti i ostalih akcidentnih stanja koja se obvezno moraju prijaviti.

-Prema tom istom Zakonu obavljat će se preventivni pregledi osoba koje su u prometu i proizvodnji namirnica, kao i ostalih osoba predviđenih Pravilnikom o obavljanju preventivnih zdravstvenih pregleda. U 2024. godini planira se pregledati ukupno oko 6.000 osoba sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti – istaknuto je u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije.

Dodajmo i da će se provoditi nadzor nad provedbom obveznog cijepljenja protiv zaraznih bolesti prema programu obveznih imunizacija koje donosi Ministar zdravstva, a koje provode liječnici cjepitelji. Isto tako, provodit će se distribucija obveznih cjepiva te nadzirati i koordinirati sve aktivnosti vezane uz cijepljenje.

sjever.hr
12.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.