Now Reading:
Nevenka Breslauer gostovala na posljednjoj ovosezonskoj tribini Međimurskog veleučilišta „Međimurske sportske legende”
Full Article 2 minutes read

Nevenka Breslauer gostovala na posljednjoj ovosezonskoj tribini Međimurskog veleučilišta „Međimurske sportske legende”

U dvorani Centra održivog razvoja na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, studentice 3. godine prijediplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta, Ivana Lepčić, Katarina Barešić, Marina Bahun, Jelena Mesarić i Ivana Pranjić, uspješno su organizirale tribinu s posebnom gošćom Nevenkom Breslauer. Ovaj događaj ostvarile su u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga i saveza Međimurske županije te Zajednicom sportskih udruga Grada Čakovca.

Nevenka Breslauer, bivša dekanica Međimurskog veleučilišta od 2007. do 2019. godine, podijelila je svoje iznimno zanimljivo putovanje kroz akademski svijet, istraživanje i sportske aktivnosti. Istaknula se kao akademski lider i strastveni zagovornik tjelesnog odgoja, posebno područja metodike. Njezina predanost sportu vidljiva je u djelima jer je aktivno sudjelovala u raznim sportskim natjecanjima tijekom svoje karijere. Nevenka uskoro kreće u novo poglavlje svojeg života, budući da uskoro odlazi u zasluženu mirovinu.

Studentice su pažljivo osmislile pitanja koja su potaknula gošću da dijeli svoja iskustva, izazove i uspone. Nevenka je dala uvid u svoje akademske početke te istaknula ključne trenutke koji su oblikovali njezinu karijeru. Okupivši brojne studente, profesore i zaljubljenike u sport i obrazovanje, tribina je stvorila atmosferu u kojoj su prisutni mogli pronaći inspiraciju i dublje promišljati o temama koje su predstavljene.

U okviru tribine održana je i prodaja udžbenika „Sport i rekreacija u turizmu” autorice Nevenke Breslauer, koji je namijenjen studentima, sportskim i turističkim djelatnicima te svim zainteresiranim čitateljima. Sadržajno prati područja osnovnih podjela sporta te obrađuje tematiku uključenja sporta i rekreacije u turizam u različitim sportskim aktivnostima i sportsko – turističkim događanjima. Udžbenik je dostupan za kupnju u knjižnici Veleučilišta.

– Ovom tribinom zaključili smo još jednu sezonu „Međimurskih sportskih legendi”. Nove zanimljive sportske priče stižu ponovno ujesen – poručuju studenti s Međimurskog veleučilišta.

sjever.hr/mev.hr
11.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.