Now Reading:
Najbolje i najgore zemlje za vožnju na svijetu: Među najgorima je jedna susjedna zemlja – evo na kojoj je poziciji Hrvatska
Full Article 2 minutes read

Najbolje i najgore zemlje za vožnju na svijetu: Među najgorima je jedna susjedna zemlja – evo na kojoj je poziciji Hrvatska

Planirate li neko putovanje, jedan od boljih načina je automobilom. Tako na razne načine možete istražiti mjesto kojeg ste posjetili. Međutim u stranoj zemlji trebate znati zakone i pravila, prenosi jutarnji.hr.

Tu su još i strah od nepoznatih cesta i kvaliteta cesta. Stranica Compare the market objavila je koje su najbolje i najgore zemlje na svijetu za vožnju.

Pritom su analizirali nekoliko čimbenika, od broja smrtnih slučajeva na cestama do gužvi, cijena goriva, najma automobila i drugih.

Tako je najbolja zemlja za vožnju Španjolska. Ne samo da ima treće najniže cijene najma automobila, u prosjeku 30 eura za tjedan dana, već ima i petu najbolju razinu kvalitete cesta, s ocjenom 5,7/7, i deveti najmanji broj prometnih nesreća.  

Na drugom mjestu je Kanada, sa svojim ogromnim praznim cestama idealnim za strane vozače. Troškovi goriva u vrijeme prikupljanja podataka iznosili su samo 1,19 eura za litru.  

Na trećem mjestu je SAD s najnižim cijenama benzina, od samo 0,93 eura po litri, i drugim najvećim brojem cestovnih putovanja s impresivnih 19.200 pretraživanja tijekom godine.  

Na četvrtom je mjestu Ujedinjeno Kraljevstvo, a na petom Portugal.

U kategoriji najgorih zemalja za vožnju našle su se europske zemlje i na prvom mjestu prema tom istraživanju je Srbija.

Ne samo da imaju drugo najmanje popularno pretraživanje cestovnih putovanja, nego ima i drugu najlošiju razinu kvalitete cesta.

Na drugom mjestu je Rumunjska, s najlošijim razinama kvalitete cesta na ovoj listi, kao i drugim najvećim brojem prometnih nesreća.

Na trećem mjestu najgorih zemalja za vožnju je Belgija. Troškovi najma automobila peti su po visini, otprilike 215 eura za tjedan dana, a kvaliteta cesta je loša.

Na četvrtom mjestu je Grčka, a na petom Mađarska.

Europske zemlje čine top 10 najgorih zemalja za vožnju, a Hrvatska je na šestom mjestu, slijede je Poljska, Finska, Češka i Danska.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/jutarnji.hr

Input your search keywords and press Enter.