Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

Najbolju slavonsku kobasicu napravio Zagorac: Na 13. Kobasijadi Branko Kvež iz Svetog Križa osvojio zlato!

Autor: Alenka Kučić
Najbolju slavonsku kobasicu napravio Zagorac: Na 13. Kobasijadi Branko Kvež iz Svetog Križa osvojio zlato!

Raskošna Slavonija pokazala je svoje bogatstvo u maloj Dugoj Međi, mjestu općine Zdenci, gdje je održana tradicionalna, 13. Kobasijada u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije i Općine Zdenci te uz pomoć Udruge kuhara i slastičara grada Slatine, KUD-Crkvari i tvrtke Podravka.

Kobasijada je i ove godine prikazala na koji način su se nekad pripremale domaće delicije, koju odjeću su nosili bake i djedovi, ali i koje običaje su njegovali, od izlazaka za vrijeme svetaca, sajmova i slično.

Središnji događaj bio je ocjenjivanje uzoraka kobasica. Pristiglo je 28 uzoraka iz cijele Slavonije te Zaboka, a stručno ocjenjivačko povjerenstvo činili su provjereni vrhunski kuhar Zoran Putniković iz Udruge kuhara i slastičara grada Slatine kao predsjednik, njegov kolega iz Udruge i proizvođač suhomesnatih proizvoda Željko Jadek iz Slatine te Miroslav Šimek iz Orahovice, vlasnik OPG-a koji se bavi proizvodnjom suhomesnatih proizvoda.

–Nije bilo lako. Bilo je odličnih uzoraka i nešto malo lošijih, ali općenito smo jako zadovoljni i moram pohvaliti proizvođače. Vidi se da ljudi jako dobro rade, da se trude i ono što je najvažnije, vole ono što rade – rekao je Putniković, a potom su proglašeni najbolji.

Najviše, 62 boda i veliki pobjedničkih pokal ponio je Branko Kvež iz Svetog Križa, drugo mjesto pripalo je Mariju Klementu iz Virovitice dok je treće mjesto i brončanu medalju osvojio OPG Damir Obad iz Velikog Rastovca.

–Imam svoj OPG i već se dugo bavim proizvodnjom suhomesnatih proizvoda. Ovdje sam došao s prijateljima braniteljima iz Zaboka i zapravo nas nekoliko je dalo svoje uzorke uz glavni cilj zabaviti se i pokazati da i mi u Zagorju pravimo kobasice kao Slavonci. Jako sam sretan što je struka prepoznala moj rad i hvala organizatorima na vrhunski organiziranoj manifestaciji. Dolazimo sigurno i iduće godine – rekao je pobjednik Branko Kvež.

foto: Vladimir Grgurić
sjever.hr/vpz.hr
08.01.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?