Now Reading:
Evo gdje će se ove godine održati izbor za pjesmu Eurovizije – Dora
Full Article 2 minutes read

Evo gdje će se ove godine održati izbor za pjesmu Eurovizije – Dora

Izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije, Dora, ove će se godine održati u studijima Hrvatske radiotelevizije (HRT) na zagrebačkom Prisavlju, piše Index. Prethodnih godina Dora se, podsjećamo, održavala u Opatiji.

Gledatelji HRT-a će koncem veljače tri dana gledati Doru. Predviđene su tri večeri: dvije polufinalne koje će se održati 22. i 23. veljače te finalna večer koja će se održati u nedjelju, 25. veljače.

Prošloga su tjedna u emisiji Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) u emisiji Svijet diskografije premijerno predstavljene pjesme natjecateljice ovogodišnje Dore. Također, na YouTube kanalu Dore u utorak, 9. siječnja, bit će premijerno objavljeni svi spotovi Dore.

Pjesme je odabrao žiri koji čine Željko Mesar (predsjednik žirija), Igor Geržina (glazbeni producent u RJ Glazba HRT-a), Dražen Miočić (urednik programskog kanala HTV 4), Robert Urlić (urednik u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija), Tomislav Krizmanić (predsjednik OGAE Hrvatska) i Ema Gross (glazbena urednica u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija).

Dan prije objave pjesama od natjecanja je odustala Zsa Zsa, koja se trebala predstaviti pjesmom „Probudi usne moje”. Umjesto nje natječe se Baby Lasagna s pjesmom „Rim tim tagi dim”.

Popis svih pjesama možete pronaći ovdje.

foto: arhiva/screenshot
sjever.hr/index.hr
08.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.