Now Reading:
UPALJEN METEOALARM Opasno vrijeme na sjeveru Hrvatske – evo na što morate paziti!
Full Article 2 minutes read

UPALJEN METEOALARM Opasno vrijeme na sjeveru Hrvatske – evo na što morate paziti!

Stigla je najavljena promjena vremena, a ako je vjerovati prognostičarima, danas nam i na sjever Hrvatske stiže snijeg. Podsjetimo, norveški meteorološki servis objavio je da će u Varaždinu snijeg početi padati u 16 sati.

Iz DHMZ-a najavljuju da će u nedjelju biti razmjerno vjetrovito te umjereno do pretežno oblačno s češćom oborinom u unutrašnjosti. U početku će većinom padati kiša, samo u gorju i snijeg. U drugome dijelu dana uz pad temperature kiša će i u nizinama postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Stvaranje snježnog pokrivača očekuje se ponajprije u gorju.

Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, moguće i s olujnim udarima. Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim, pod Velebitom i orkanskim udarima, u Dalmaciji još prijepodne jugo.

Jutarnja temperatura od 3 do 6, na Jadranu od 6 do 12 °C. Dnevna između 5 i 10, u gorju i središnjim predjelima niža, a na Jadranu od 10 do 15 °C.

DHMZ je za sjeverni dio Hrvatske izdao upalio žuti meteoalarm:

Skliski kolnici zbog susnježice i snijega, mjestimice će nastati snježni pokrivač, na sjeveru moguć i deblji. Visina novog snijega 1-8 cm

BUDITE NA OPREZU zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama.

Mjestimice vrlo jaki i olujni udari sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Najjači udari vjetra > 55 km/h

BUDITE NA OPREZU zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

U našoj će zemlji prevladavati nepovoljan biometeorološki utjecaj. Meteoropati i kronični bolesnici mogu patiti od glavobolje, umora, manjka koncentracije te bolova na mjestima ranijih ozljeda. Zahlađenje tijekom dana uz izražen vjetar, pojačavat će osjet hladnoće, zbog čega upozoravamo na prilagodbu aktivnosti i odijevanja.

sjever.hr/meteo.hr
07.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.