Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Hrvatska i svijet

Ima se, ide se! Ni poskupljenja nisu omela tisuće Hrvata da krenu put skijališta

Autor: Alenka Kučić
Ima se, ide se! Ni poskupljenja nisu omela tisuće Hrvata da krenu put skijališta

Ovog je vikenda udarni termin za odlazak hrvatskih građana na skijanje, a u tzv. Bijelom tjednu, odnosno Hrvatskom skijaškom tjednu uživat će oko 200 tisuća Hrvata.

Gužve u prometu su počele u petak, a nastavile se u subotu i iako u ponedjeljak završavaju školski praznici, obitelji sa školskom djecom, kao i godinama prije, odlučili su „izvući” djecu iz škole kako bi mogli uživati u snježnim radostima, piše Jutarnji.

Glavni razlog zašto se u većem broju ne odlučuju za skijanja u veljači, kada je organiziran drugi dio školskih zimskih praznika, visoke su cijene. Tada su, naime, cijene više za 30 do 40 posto. A to je pozamašan izdatak za jednu obitelj. Tim više kada se zna da su cijene skijanja ove godine, što zbog porasta cijene smještaja, što zbog porasta cijene skijaških karata, porasle i do 20 posto.

Ako govorimo o najčešćim destinacijama koje biraju Hrvati, to su već tradicionalno Italija, Austrija, Slovenija, Francuska i BiH.

A cijene skijanja su različite od zemlje do zemlje. Zbog porasta troškova skijanja, mnogi će skratiti svoj boravak na snijegu na pet dana. Ove godine najjeftinija je Francuska, iako je putovanje do te destinacije najduže i autobusom traje 14 sati. Najskuplja je Austrija, ali je tradicionalno uz Italiju najposjećenija, piše Jutarnji.

Nešto manje hrvatskih skijaša ove će godine u Bosnu i Hercegovinu jer također ima manje snijega, a i cijene su u međuvremenu porasle jer u zadnjih nekoliko godina ulažu u smještajnu i skijašku infrastrukturu. Inače, cijene ski aranžmana kreću se u ovom periodu od 1.500 do 2.300 eura za četveročlanu obitelj u što je uključen smještaj, ski karte i škola skijanja za djecu.

sjever.hr/jutarnji.hr
06.01.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?