Now Reading:
Međimurci pokreću online peticiju kojom traže direktnu željezničku liniju od Čakovca do Zagreba
Full Article 2 minutes read

Međimurci pokreću online peticiju kojom traže direktnu željezničku liniju od Čakovca do Zagreba

vlak

Na inicijativu Međimurskog demokratskog saveza i uz jednoglasnu podršku članova Skupštine Međimurske županije, pokrenuta je online peticija kojom se od Hrvatskih željeznica traži uvođenje direktne putničke linije, bez presjedanja, od Čakovca, kao regionalnog središta Međimurske županije, preko Zaboka do Zagreba.

Kako je ustvrdio Željko Pavlic, predsjednik MDS-a i županijski vijećnik, Međimurska županija danas je u svojevrsnoj prometnoj izolaciji.

– A to se najbolje oslikava na željezničkom putničkom prometu i povezanosti s Gradom Zagrebom te dalje sa svim ostalim putničkim destinacijama. Uvidom u vozni red vidi se da Čakovec i Međimurje nemaju niti jednu direktnu željezničku liniju, bez presjedanja, s Gradom Zagrebom. Od 12 linija do Zagreba nema ni jedne direktne linije, odnosno linije bez presjedanja. Od tih 12 linija, sedam ih je s dva presjedanja, u Varaždinu i Zaboku, odnosno Koprivnici i pet s jednim – objašnjava Pavlic.

Putnici iz Međimurja ogorčeni su i na tehničko stanje pruge, koja ograničava brzinu vožnja, a što pak u kombinaciji s presjedanjima dovodi do toga da je za putovanje od Čakovca do Zagreba potrebno više od dva i pol sata vožnje.

– Riječ je o svega 120 kilometara udaljenosti! U današnje vrijeme, u 21. stoljeću, to je neprihvatljivo – zaključuje Pavlic.

Peticija se može potpisati na ovoj poveznici.

Foto: Ilustracija
sjever.hr
04.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.