Now Reading:
Zagorac godinama maltretirao suprugu, pokušao ju i ubiti improviziranom puškom. Pritvoren je na mjesec dana
Full Article 1 minutes read

Zagorac godinama maltretirao suprugu, pokušao ju i ubiti improviziranom puškom. Pritvoren je na mjesec dana

Željko Š. (41) pritvoren je zbog pokušaja teškog ubojstva te ga se tereti da je iz improvizirane puške pucao u ženu koju je maltretirao cijelu godinu, pišu 24sata.

Kako ne bi mogao ponovno maltretirati izvanbračnu suprugu i(li) pokušati je ubiti te kako ne bi mogao utjecati na svjedoke, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Željka Š. pritvorio je na mjesec dana.

Kako je objavilo Županijsko državno odvjetništvo, postoji osnovana sumnja da je od siječnja 2023. pa sve do 27. prosinca 2023. godine u jednom mjestu na području Krapinsko-zagorske županije te na drugim adresama na kojima je stanovao sa svojom izvanbračnom suprugom počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju. Također ga sumnjiče za nasilje u obitelji, tjelesne ozljede i prijetnje.

Osnovano se sumnja, objavilo je tužiteljstvo, i da je neovlašteno nabavljao oružje čije držanje je građanima zabranjeno te da je oštetio osobno vozilo u vlasništvu svoje izvanbračne supruge.

Stoga ga terete i za oštećenja tuđe stvari te za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

foto: ilustracija
sjever.hr/24sata.hr
02.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.