Now Reading:
Evo što nas sve očekuje ovog vikenda na adventu u Ludbregu, Vinogradima Ludbreškim i Hrastovskom
Full Article 4 minutes read

Evo što nas sve očekuje ovog vikenda na adventu u Ludbregu, Vinogradima Ludbreškim i Hrastovskom

Cinkuš adventski, poznati ludbreški blagdanski sajam, počinje u petak, 15. prosinca, na Trgu Svetog Trojstva.

Turistička zajednica područja Centar svijeta pripremila je raznovrstan program, a neće izostati ni gastro ponude. Novost ovogodišnjeg sajma je razmjena darova.

– Ovaj vikend počinje Božićni sajam na trgu i potrudili smo se organizirati za svakoga ponešto, a razmjena igračaka je nešto što do sad nismo imali i nadam se da će to nam nekako postati tradicija. Većina nas koja ima djecu ili nećake, nećakinje ima doma igračke koje su pospremljene u kutije ili u vreće i čekaju da ih se izvadi van, a mi svi nikako da ih izvadimo. Nečija igračka koja nekom djetetu nije zanimljiva, drugom će biti nova i potaknut će interes za igrom. Tako da sve vas koji imate igračke kojima se vaše dijete ne igra, molimo da dođete u petak na trg i donesete ih. Za razmjenu igračaka ćemo postaviti štandove na kojima ćete moći ostaviti igračke i uzeti onoliki broj koji ste donijeli – pojasnila je Petra Međimurec, direktorica Turističke zajednice Područja centar svijeta.

Uz to, na Trgu nas očekuje i kulturno-umjetnički program.

– Kako nam je ovaj petak većinom usmjeren na djecu, imat ćemo božićni nastup skupina iz Crazy hill Ludbreg i KUD-a Anka Ošpuh. Oni će za sve nas otplesati svoje koreografije i uveseliti nas za ovo božićno vrijeme – objašnjava Međimurec.

Na trgu će biti i izložbeno prodajni dio božićnih proizvoda, nakita, kape, rukavice lampica, ukrasa, različitih ornamenata do ukusnih lokalnih proizvoda poput božićnih kolača, meda, bučinog ulja koje vrijedno spremaju naše udruge, OPG-ovi i učeničke zadruge.

Niti ove godine neće izostati vožnja kočijom koju će nam omogućiti obitelj Mesec. Svi koji će to htjeti, moći će se voziti u božićnoj kočiji i doživjeti sajam na drugačiji način. Za kraj programa uslijedit će glazbeni program.

– Za kraj smo pripremili svirku, gdje će za sve prisutne Christmas trio u sklopu programa Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak održati svoj božićni nastup. Božićni koncert grupe Christmas Trio u sklopu programa Ludbreg petkom održat će s početkom u 19 sati na Trgu Sv. Trojstva – poziva Međimurec.

Christmas Trio je grupa profesionalnih glazbenika osnovana u Zagrebu. Članovi skupine sviraju zajedno preko deset godina u različitim projektima i glazbenim pravcima, a prije nekoliko godina pokrenuli su novi projekt s repertoarom božićnih pjesama.

Glazba trija obuhvaća svevremenske pjesme poput The Christmas Song, čarobne melodije poput Greensleeves, prekrasne poput Silent Night, vesele poput Jingle Bells sve do evergreena poput White Christmas, Fairytale of New York itd.

Program se nastavlja i u subotu, i to čak na tri lokacije

– Subota nam je baš adventska, prava božićna jer se aktivnosti vezane uz Advent odvijaju na tri lokacije, u Ludbregu počinjemo u jutarnjim satima na glavnom gradskom trgu, zatim u Vinogradima Ludbreškim u 13 sati u Društvenom domu te popodne u 16 sati u Hrastovskom. Na glavnom gradskom trgu startamo u 10 sati s božićnim nastupima naših najmlađih sugrađana, Dječjeg vrtića Iskrica, Radost i Smjehuljica. Zatim imamo ukrašavanje jelki, gdje će svako tko želi moći ukrasiti božićno drvce koje će ostati na trgu do kraja manifestacije – kaže Međimurec.

Udruga Gornji grad sprema pravi božićni doživljaj i počinje u 13 sati. U Društvenom domu čeka nas božićna likovna radionica s Likovnim udruženjem Ludbreg i druženje s Djedom Božićnjakom, izložba malih životinja s Udrugom uzgajatelja malih životinja “Kanarinac” te izložbeno – prodajni dio s Udrugom Žene iz centra svijeta i Udrugom žena Općine Sveti Đurđ „Veliko srce“, a za kraj ćemo svi moći pustiti božićne lampione želja – poziva Petra Međimurec.

U Hrastovskom je za advent zaslužan DVD Hrastovsko. Svake subote u mjesecu osmislili su božićni program.

– DVD Hrastovsko je pripremio puno toga za nas u prosincu i stvarno su kolege složili super program, od paljenja adventskih svijeća, bogate gastro ponude, tombole, zabavnog i glazbenog programa do ukrašavanja božićnih drvca i druženja s Djedom Božićnjakom. Ove subote s početkom u 16 sati planiraju za sve adventsko druženje, izvlačenje adventske tombole, glazbeni nastup njihovog DJ-a i paljenje adventske svijeće – kaže Međimurec.

U nedjelju s početkom u 19 sati u organizaciji Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak održat će se Blagdanski koncert Puhačkog orkestra Grada Ludbrega. Na programu ima svega pomalo, od jazza, filmske glazbe do tradicionalnih orkestralnih skladbi. Gošća i ove godina je jazz pjevačica Dora Pretković.

Ulaz na koncert je besplatan!

foto: ludbreske-novine.com.hr
sjever.hr/ludbreske-novine.com.hr
13.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.