Now Reading:
OPREZ! Varaždinskom županijom haraju razbojnici, ne prežu ni od fizičkog nasilja
Full Article 2 minutes read

OPREZ! Varaždinskom županijom haraju razbojnici, ne prežu ni od fizičkog nasilja

Policija je izvijestila o čak tri razbojništva koja su se na području Varaždinske županije dogodila od petka do nedjelje, a u sva je tri slučaja riječ o napadima trojice razbojnika.

U petak, 1. prosinca od 22.40 do 22.50 sati, prvo u Ulici Vatroslava Lisinskog, a potom i na bedemu Starog grada u Varaždinu, trojica nepoznatih mladića počinila su razbojništvo nad 16-godišnjakom i dvojicom 17-godišnjaka. Najprije su prišli 16-godišnjaku kad je prolazio pored njih Ulicom Vatroslava Lisinskog te ga je jedan od njih rukom uhvatio oko vrata i zatražio da mu da novac, ali se mladić uspio osloboditi iz zahvata i pobjeći. Nakon toga su na bedemu Starog grada prišli dvojici 17-godišnjaka s leđa te ih fizički napali i tražili novac od njih. Pritom su jednom od njih istrgnuli novčanik iz ruke i pobjegli s mjesta događaja.

Takođe u petak, oko 16.30 sati u Svibovcu Podravskom, trojica nepoznatih muškaraca drsko su okrala 25-godišnjaka. On je upravljao osobnim vozilom Dravskom ulicom u Svibovcu Podravskom te je u jednom trenutku vidio muškarca koji mu je signalizirao rukom da stane. Kad je zaustavio vozilo, muškarac mu je rekao da nešto ne valja s vozilom, na što je on izašao te se sagnuo radi provjere. U tom ga je trenutku netko odgurnuo, pri čemu je pao na tlo te vidio spomenutog muškarca s još dvojicom njih, kako bježe s mjesta događaja. Ulaskom u vozilo uočio je da mu je ukraden novčanik s osobnim dokumentima i novcem. U blizini mjesta događaja pronašao je novčanik s dokumentima, bez novca.

U nedjelju, 3. prosinca oko 3.45 sati u Varaždinu, Zavrtnica, trojica mladića počinila su razbojništvo nad 24-godišnjakom. Prišli su oštećenom te zatražili da im da sve što ima, na što su ga fizički napali udarajući ga rukama po glavi. Kad je pao na tlo, s nogu su mu skinuli patike, a potom i jaknu u džepu koje se nalazio mobitel. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 3 000 eura. Ozlijeđenom je 24-godišnjaku pružena medicinska pomoć po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

sjever.hr
04.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.