Now Reading:
Ljiljana Mužar nova je predsjednica Koordinacije udruga osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije
Full Article 2 minutes read

Ljiljana Mužar nova je predsjednica Koordinacije udruga osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije

U Poslovno-tehnološkom inkubatoru održan je sastanak Koordinacije udruga osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije, koju čine predstavnici svih udruga osoba s invaliditetom na području Krapinsko-zagorske županije i predstavnika Krapinsko-zagorske županije.

Sastanku je prisustvovala zamjenica župana Jasna Petek koja je naglasila važnost suradnje te istaknula da će Županija i dalje pružati punu podršku ranjivim skupinama. Iskustva u radu s osobama s invaliditetom pokazala su kako jedino integrirani multidisciplinarni pristup daje učinkovite rezultate, stoga je naglasak na razvoju suradnje svih dionika koji se na području Krapinsko-zagorske županije bave problematikom osoba s invaliditetom, a u konačnom cilju poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom.

Na sastanku je izabrana nova predsjednica Koordinacije, Ljiljana Mužar, ujedno predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Krapina, na mandat od dvije godine, koja je zamijenila dosadašnjeg predsjednika Dragutina Bureka, predsjednika Udruge invalida Bedekovčina.

Dogovorene su i aktivnosti za predstojeće obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 2. prosinca. Također, na sastanku su sudionici razmijenili iskustva u funkcioniranju udruga i pokušala iznaći rješenja za što uspješnije prevladavanje aktualnih teškoća, a raspravljalo se i o novim zakonskim prijedlozima i rješenjima, poput nedavnog Zakona o osobnoj asistenciji i aktualnom inkluzivnom dodatku. Svi predstavnici udruga iznijeli su ukratko stanje u udruzi. U osnovi, sve udruge osoba s invaliditetom uspijevaju provoditi djelatnosti zbog kojih su osnovani i biti na usluzi i podrška svojim članovima. Na sastanku su se pojavile inicijative o još većoj međusobnoj povezanosti i razmjeni iskustava kao i želja za češćim sastancima.

Sastanak je zaključen porukom da svi trebaju raditi na međusobnom uvažavanju i prihvaćanju, u cilju još veće suradnje i razvoja društva u pozitivnom duhu.

sjever.hr/kzz.hr
foto: kzz.hr
16.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.