Now Reading:
Otvoren je 25. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije! U obilasku bio i župan Koren
Full Article 2 minutes read

Otvoren je 25. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije! U obilasku bio i župan Koren

Nakon svečanog otvorenja 25. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije, župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić obišli izlagačke prostore Sajma, u pratnji izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Tugomira Majdaka, izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i saborskog zastupnika Darka Sobote i ostalih gostiju.

Podsjetimo, Sajam se od 10. do 12. studenoga održava u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima i to na 1.700 m2 zatvorenog prostora i 2.500 m2 otvorenog prostora. U tri dana trajanja ove najvažnije županijske gospodarske manifestacije svoje će proizvode i usluge posjetiteljima i potencijalnim poslovnim partnerima predstaviti gotovo 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

Župan i suradnici su kroz razgovore s obrtnicima i poduzetnicima dali podršku u promociji i razvoju njihovih djelatnosti, a također su obišli i predstavnike institucija, s naglaskom na strukovne škole, s kojima su razgovarali o motivaciji učenika za upis strukovnih zanimanja, u čemu ključnu ulogu ima projekt županijskog Centra kompetentnosti.

Ovogodišnja tema je “Razvoj ruralnog turizma u Koprivničko-križevačkoj županiji” te je važno spomenuti dvije panel rasprave – „Brendiranje regionalnog turizma kao dijela zelene i digitalne tranzicije“ te „Vinska klijet – graditeljska baština, kulturno dobro ili turizam?“

Glavni organizator Sajma je Koprivničko-križevačka županija, a tehnički nositelj organizacije HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije. Partner sajma je Virovitičko-podravska županija, a pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma i sporta i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

foto: kckzz.hr
sjever.hr/kckzz.hr
10.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.