Now Reading:
Darija s čak 3,84 promila alkohola sjela za volan! Naravno, skrivila je prometnu nesreću, evo kakvu je kaznu dobila
Full Article 2 minutes read

Darija s čak 3,84 promila alkohola sjela za volan! Naravno, skrivila je prometnu nesreću, evo kakvu je kaznu dobila

Ovih je dana stigla presuda za vozačicu koja je u Zagrebu skrivila prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od čak 3,84 promila.

Kako piše portal Danica.hr, Darija (31) je lani u studenome oko 7 sati i 40 minuta zatečena vrlo pijana za volanom u Zagrebu, na križanju Ivanićgradske, Planinske i Trga Volovčica.

– U trenutku prometne nesreće je u tolikoj mjeri bila pod utjecajem alkohola da nije bila sposobna sudjelovati u prometu s obzirom na to da je koncentracija u krvi bila najmanje 3,84 promila – navodi se u presudi.

Osim toga, u krvi su joj pronađeni tragovi lijekova diazepama i njegovih metabolita nordazepama, oksazepama i temazepama, što je utvrđeno toksikološkim vještačenjem, a kod sebe nije imala ni vozačku.

Darija (31) je dolaskom do tog križanja “prednjim lijevim dijelom vozila naletjela na zadnji desni dio osobnog automobila kojim je upravljao Antonio koji se kretao ispred nje, a u trenutku nesreće se zaustavio ispred raskrižja sa Ivanićgradskom zbog zaustavljene kolone vozila”, piše Danica.hr.

– Nakon navedenog naleta, Darija je ponovno prednjim lijevim dijelom vozila naletjela na zadnji desni dio osobnog automobila koji je po vozaču Antoniju bio zaustavljen na kolniku Trga Volovčice, dijelom na nogostupu – stoji još u presudi.

Darija je na sudu sve priznala i rekla da je svjesna svoje odgovornosti, stoga je odlučila poći na liječenje od ovisnosti od alkohola.

Dobila je kaznu od ukupno 2900 eura te joj je izrečena dvogodišnja zabrana vožnje.

Presuda je nepravomoćna i okrivljena se na nju može žaliti.

foto: ilustracija/pixabay
sjever.hr/danica.hr
09.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.