Now Reading:
Studentski dom u Varaždinu i Regionalni centar kompetentnosti u Zaboku među EU projektima bez kojih se ne može zamisliti Hrvatska
Full Article 2 minutes read

Studentski dom u Varaždinu i Regionalni centar kompetentnosti u Zaboku među EU projektima bez kojih se ne može zamisliti Hrvatska

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) je diljem Hrvatske u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020. ugovorila više od 1200 projekata.

Ovih je dana SAFU otvorio glasanje “Bez kojeg EU projekta ne možete zamisliti Hrvatsku” gdje se može glasati između 33 projekata, a među njima su i dva važna projekta sa sjevera Hrvatske – Sveučilišni kampus Varaždin, faza III – Studentski dom s pratećim sadržajima iz Varaždinske županije te Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok iz Krapinsko-zagorske županije, piše Župan.hr

Studentski dom u Varaždinu otvoren je krajem 2017. godine, a njime je realizirana prijeko potrebna prateća infrastruktura u razvoju smještajnih kapaciteta.

Novi dom ima podzemnu garažu s dva punjača električnih automobila, prizemlje u kojem se uz upravu Centra nalazi studentski klub, medicinska ambulanta, Student servis, samouslužna praonica rublja za studente, veliko spremište za bicikle i pet katova s 243 sobe sa 600 kreveta i zajedničkim prostorijama za svakodnevnu interakciju studenata (dnevni boravci, male kuhinje, učionice i krovne terase). U dvorišnom prostoru Centra napravljen je solarni park sa solarnim drvom i dvije klupe, sportsko igralište i dva zabavna fitness parka sa spravama za vježbanje.

Projekt Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok završen je upravo nedavno. Ovim projektom, Srednja škola Zabok moći će osigurati uvjete za adekvatno obrazovanje kakvo se očekuje od turističkog kadra u privatnom sektoru.

Centar ima preko 3 tisuće kvadratnih metara te nove modernizirane učionice, praktikume, trening centar kao i zajedničke prostore i akademis-ugostiteljski objekt s 11 smještajnih jedinica različitih kategorija, koji bi kroz segmente poslovanja u realnim situacijama trebali pružiti najbolju praktičnu nastavu polaznicima Centra.

sjever.hr/Župan.hr

08.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.