Now Reading:
PANIKA SE ŠIRI HRVATSKOM: Društvene mreže i mediji zasipani porukama da prijeti opasnost od konzumacije vode i sokova jednog poznatog branda!!!
Full Article 2 minutes read

PANIKA SE ŠIRI HRVATSKOM: Društvene mreže i mediji zasipani porukama da prijeti opasnost od konzumacije vode i sokova jednog poznatog branda!!!

Panika se širi Hrvatskom da konzumacija vode i sokova jednog poznatog branda može izazvati ozbiljne zdravstvene posljedice. Poruke upozorenja počele su se širiti društvenim mrežama te raznim drugim platformama koje vrlo brzo stigle i do novinarskih krugova.

-Radi se o desecima raznih poruka u kojima se uglavnom s manje ili više detalja navode iste informacije: da su ljudi (negdje se spominje jedna osoba, negdje dvije, negdje više njih) pili mineralnu vodu jednog proizvođača te da su se otrovali kiselinom koja im je spržila jednjak. Prema istim informacijama, policija sve istražuje, a sutra će se proizvođač javno oglasiti. Kao izvori poruka navode se “prijateljica iz sanitarne”, “lik zaposlen kod proizvođača pića” ili samo “izvor iz bolnice”.

U jednoj takvoj glasovnoj poruci koja se širi WhatsAppom neimenovana žena kaže da su imali dva slučaja trovanja mineralnom vodom kod dva mlada pacijenta. U poruci ne navodi gdje, u kojoj bolnici niti u kojem gradu – navodi između ostalog portal Index.hr.

Više poruka iz različitih izvora zaprimila je i redakcija portala Sjever.hr u kojima se navodi isti ili slični događaji.

-Moram ti prenijeti nešto dosta bitno što se trenutno događa, ne znam kad će to izaći u novine, imali smo u jako kratkom roku dva teška slučaja trovanja vodom u kojemu dvije mlade osobe imaju spržen jednjak… – dio je glasovne poruke koja se širi WhatsAppom, a koja je stigla i na adresu našeg portala.

Jesu li navodi odnosno događaji točni ili ne tek se treba utvrditi, a navodno je policija već pokrenula istragu. Također, očekuje se i reakcija samog poznatog proizvođača. U konačnici policija će morati pokrenuti istragu jer širenje panike je kazneno djelo.

Portal Index.hr podsjeća da se sve ovo događa par tjedana nakon što je muškarac iz Pule u razgovoru za jednu televiziju rekao da je popio vodu iz bočice u jednom riječkom restoranu nakon čega su mu “izgorjela” usta jer je u bočici bila neka kiselina te mu je stradao jednjak.

foto: ilustracija – pixabay
sjever.hr/index.hr
07.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.