Now Reading:
Za najoštriju osudu: Netko je zapalio kip Majke Božje Kunagorske u Pregradi i nanio mu veliku štetu
Full Article 2 minutes read

Za najoštriju osudu: Netko je zapalio kip Majke Božje Kunagorske u Pregradi i nanio mu veliku štetu

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj na svom je Facebook profilu objavio kako je s  tugom i nevjericom primio vijesti o vandalizmu na vjerskim objektima i simbolima na Kunagori,  jer je netko pokušao zapaliti kip Majke Božje Kunagorske i u ime Grada Pregrade najoštrije osuđuje ovaj čin.

-Želim izraziti veliku zahvalnost članovima DVD Pregrada koji su brzom reakcijom ugasili požar i odmah me obavijestili o ovom incidentu. Također, važno je istaknuti i brzu i odlučnu reakciju policije koja je započela istragu kako bi pronašla počinitelje i omogućila pravosudnim tijelima daljnje procesuiranje. U skladu s pozivom vlč. Mikeca, apeliram na sve građane da se suzdrže od podizanja tenzija i širenja informacija ili dezinformacija putem društvenih mreža. Umjesto toga, molimo vas da sva saznanja o ovom događaju odmah prijavite policiji kako bi se što prije pronašli i kaznili počinitelji – napisao je Vešligaj.

Uništavanje kulturne baštine i vjerskih simbola nije samo kazneno djelo, već i moralno neprihvatljivo ponašanje koje vrijeđa osjećaje vjernika i našu tradiciju, komentirao je gradonačelnik Pregrade i očekuje da će policija temeljito istražiti sve okolnosti slučaja i pronaći krivce kako bi bili izvedeni pred lice pravde.

-Dužnost nam je da se uvijek, bilo kao pojedinac ili zajednica, suprotstavimo uništavanju bilo koje vrste spomeničke ili sakralne baštine i osudimo ovakvu vrstu ponašanja. Grad Pregrada će također dati svu potrebnu pomoć i potporu Župi Uznesenja BDM Pregrada  da se sve oštećeno i uništeno sanira i vrati u prvobitno stanje u što kraćem roku. Ne ponovilo se! – stoji u objavi gradonačelnika Vešligaja.

FOTO: Facebook Marko Vešligaj

sjever.hr 06.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.