Now Reading:
Svi ljubitelji komedije moći će u Varaždinskim Toplicama uživati u vrhunskoj predstavi (O)glas savjesti
Full Article 2 minutes read

Svi ljubitelji komedije moći će u Varaždinskim Toplicama uživati u vrhunskoj predstavi (O)glas savjesti

Topličanci i svi ljubitelji komedije u srijedu 8. studenog imati će priliku pogledati vrhunsku predstavu (O)glas savjesti u režiji dramske sekcije „Komedijaši” iz Kulturno umjetničke udruge Stažnjevec.

Komedija govori o udovcu Štiefu koji smatra da za pokojnom suprugom ne treba dugo žaliti, stoga brže bolje odluči pronaći novu ženu i to, ni manje ni više, uz pomoć lokalnih novina. U tome ga nemalo ometaju susjedi, no ni oni ne mogu spriječiti Štiefa u svojoj namjeri da pronađe novu suprugu.

Predstava počinje u 19 sati u Kino dvorani Ljubelj u Varaždinskim Toplicama, a vijest da je ulaz na predstavu besplatan zasigurno će oduševiti brojne ljubitelje komedije.

Inače, Kulturno umjetnička udruga Stažnjevec i njihova glumačka družina “Komedijaši” osvajači su brojnih nagrada na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini, a ujedno su i članovi Hrvatskog sabora kulture.

Udruga djeluje od 2013. godine, a u sklopu nje djelovale su ženska, dječja, folklorna te karnevalska sekcija, dok je upravo dramska sekcija postigla najveće uspjehe i održala se do današnjih dana.

Kulturno umjetnička udruga i glumačka družina „Komedijaši“ organizatori su manifestacija „Dani glume“ te „Naša djeca, vjesnici proljeća“ već više od desetljeća, dok su od prošle godine sudionici i organizatori „Noći kazališta“ u Ivancu te manifestacije „Četiri kazališna doba“.

Svim manifestacijama promoviraju svoju primarnu djelatnost, bavljenje kazališnih amaterizmom djece i odraslih svih životnih dobi. „Komedijaši“ su sudionici brojnih natjecanja poput županijskih i državnih smotri glumaca amatera, bjelovarskog „Komedija-fest-a“, zelinskog „ZamKa fest-a, ludbreških „Dana Mladena Kerstnera“ te mnogih drugih priznatih manifestacija i festivala.

sjever.hr

05.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.