Now Reading:
Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije proslavila 30 godina djelovanja
Full Article 2 minutes read

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije proslavila 30 godina djelovanja

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije svečanom sjednicom je obilježila 30. obljetnicu djelovanja.

Sjednici su prisustvovali brojni gosti, među njima potpredsjednik Sabora i predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik i državni tajnik Slavko Tucaković, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, te mnogi drugi.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek istaknuo je kako je osnivačka skupština Vatrogasne zajednice održana 28. kolovoza 1993. godine u vatrogasnom domu DVD-a Samobor.

Župan Stjepan Kožić naglasio je kako će Vatrogasna zajednica uvijek imati podršku Županije u radu te kako su vatrogasci ponos županije.

Kažu da je najbolja prevencija protiv požara da u svakoj kući bude po jedan vatrogasac. Mi imamo tu sreću da iz jedne kuće nekada budu i po tri generacije vatrogasaca uključene u rad dobrovoljnih vatrogasnih društva -rekao je Kožić istaknuvši kako je prije 30 godina vatrogastvo bilo usmjereno najviše gašenje vatre, a da danas ono podrazumijeva čitav niz aktivnosti.

-Imali smo potrese, vatrogasci su bili prvi na terenu. Zahvatila nas je pandemija, vatrogasci su bili angažirani, tijekom ljeta imali smo nevremena i poplave, vatrogasci su branili kuće i nasipe. Naprosto, vatrogasna djelatnost prometnula se u nositelja civilne zaštite – istaknuo je Kožić, dodavši kako je za potrebe vatrogastva, a prvenstveno nabavu vozila Županija u posljednjih 20-ak godina izdvojila preko osam milijuna eura.

sjever.hr 02.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.